Folketingets Sundhedsudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 12. august 2021
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 1493 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 28. juni 2021. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Liselott Blixt (DF).
Spørgsmål nr. 1493 (Alm. del) fra Folketingets Sundhedsudvalg
”Kan
ministeren redegøre for, om ekstrakter af sort peber og altså ikke rent piperin også er omfattet af
forbuddet mod mere end 1,75 mg piperin i kosttilskud?”
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Der
er i bekendtgørelse nr. 1070 af 31. maj 2021 om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og
mineraler til fødevarer fastsat regler, som giver mulighed for at tilsætte op til 1,75 mg piperin pr. anbe-
falet daglig dosis i kosttilskud. Grænseværdien omfatter tilsætning af stoffet piperin.
Bekendtgørelsen omhandler stoffer, som har eller er tilsat med det formål at have en ernæringsmæssig
eller fysiologisk virkning, og som
a) ikke er vitaminer eller mineraler,
b) har en renhed på minimum 50 pct. eller er opkoncentreret 40 gange eller mere, og
c) normalt ikke indtages som en fødevare i sig selv og normalt ikke anvendes som en typisk ingrediens i
fødevarer.
Et ekstrakt af sort peber skal derfor have en renhed på minimum 50 pct. af stoffet piperin eller være
opkoncentreret 40 gange eller mere med hensyn til indholdet af piperin for at være omfattet af forbuddet
mod mere end 1,75 mg piperin i kosttilskud efter bekendtgørelsen.”
Rasmus Prehn
/
Paolo Drostby
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
•
•
www.fvm.dk