Sundhedsudvalget 2020-21
SUU Alm.del
Offentligt
2394970_0001.png
Folketingets Sundhedsudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 17. maj 2021
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeris besvarelse af spørgsmål nr. 1147 (SUU alm. del) stillet 19.
april 2021 efter ønske fra Liselott Blixt (DF).
Spørgsmål nr. 1147
”Kan
ministeren redegøre for, hvorfor Danmark har indført en grænseværdi mod indtagelse af peber i
kosttilskud på max 4 mg piperin?”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser at:
”I
Danmark er der ikke fastsat en grænseværdi for peber i kosttilskud på max 4 mg piperin. Der er i
bekendtgørelse nr. 1697 af 26. november 2020 om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og
mineraler til fødevarer fastsat regler, som giver mulighed for at tilsætte op til 1,75 mg piperin pr.
anbefalet daglig dosis i kosttilskud.
Piperin er et aktivt stof, der findes naturligt i sort peber. Det tilsættes oprenset eller opkoncentreret til
kosttilskud. Grænseværdien på op til 1,75 mg piperin pr. anbefalet daglig dosis i kosttilskud er fastsat på
baggrund af en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet, hvori piperins potentielle skadelige effekter
ved indtag er vurderet. Indtagelse af høje mængder piperin vurderes at være forbundet med en
signifikant stigning i kolesterol.”
Rasmus Prehn
/
Annelise Fenger
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk