Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 16. marts 2021
Hermed følger besvarelse fra ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af spørgsmål nr. 905 (MOF
alm. del) stillet 17. februar 2021 efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 905
”Vil
ministeren oversende de beregninger, der ligger til grund for samfunds- og sundhedsgevinsterne
på 12 mia. kr., der henvises til i artiklen ”Mindre millionbøf
= Milliarder sparet: Fødevareminister op-
fordrer til at spise mindre kød” fra AgriNews den 16. februar 2021 (https://agrinews.dk/artikler/
politik/62174/foedevareminister-opfordrer-til-at-spisemindre-koed.aspx)?”
Svar
Beregningerne fremgår af en rapport udarbejdet for Fødevarestyrelsen:
”Sundhedsøkonomiske effekter ved efterlevelse af klimavenlige kostråd”,
januar 2021, af professor Jør-
gen Dejgård Jensen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet.
./.
Rapporten vedlægges.
Rasmus Prehn
/
Hans Peter Olsen
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
•
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
•
EAN 5798000862005
•
•
www.mfvm.dk