Miljø- og Fødevareudvalget 2020-21
MOF Alm.del
Offentligt
2348499_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 8. marts 2021
Hermed følger besvarelse fra ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af spørgsmål nr. 809 (MOF
alm. del) stillet 9. februar 2021 efter ønske fra Susanne Zimmer (UFG).
Spørgsmål nr. 809
”Vil
ministeren oplyse, hvor mange arbejdspladser der knytter sig til dyrkningen og forarbejdningen af
Danmarks egenproduktion af rodfrugter, kål, bær og frugt i årene 2015-2019?”
Svar
Tabel 1 og 2 viser hhv. antal gennemsnitlige beskæftigede og fuldtidsbeskæftigede inden for brancher,
der dyrker rodfrugter, kål, bær og frugt. Det er ikke muligt at præcisere antallet yderligere, da
virksomheder, som eksempelvis dyrker eller forarbejder rødbeder, også ofte dyrker eller forarbejder
andre grøntsager. I kategorien
”Dyrkning af grøntsager”
indgår blandt andet dyrkning af tomater,
svampe og asparges. Beskæftigede uden bopæl i Danmark indgår også i opgørelsen.
Tabel 1: Antal beskæftigede i årene 2015
19
Dyrkning af grøntsager
Dyrkning af frugter
Dyrkning af bær og nødder
Fremstilling og forarbejdning af frugt og grøntsager
I alt
2015 2016 2017 2018 2019
3.000 3.000 3.100 3.000 2.900
500
500
500
500
400
300
200
300
300
300
1.700 1.800 1.700 1.800 1.700
5.600 5.500 5.600 5.600 5.300
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på baggrund af særudtræk fra Danmarks Statistik
(arbejdsmarkedsregnskab, AMR). Note: Tallene er afrundet til nærmeste 100, og der kan derfor være forskelle mellem summen
af de enkelte rækker og rækken ’i alt’.
Tabel 2: Antal fuldtidsbeskæftigede i årene 2015
19
Dyrkning af grøntsager
Dyrkning af frugter
Dyrkning af bær og nødder
Fremstilling og forarbejdning af frugt og grøntsager
I alt
2015 2016 2017 2018 2019
2.500 2.500 2.600 2.500 2.500
500
400
400
400
300
200
200
200
200
200
1.500 1.600 1.500 1.600 1.400
4.700 4.600 4.600 4.700 4.400
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på baggrund af særudtræk fra Danmarks Statistik
(arbejdsmarkedsregnskab, AMR). Note: Tallene er afrundet til nærmeste 100, og der kan derfor være forskelle mellem summen
af de enkelte
rækker og rækken ’i alt’.
Rasmus Prehn
/
Hans Peter Olsen
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk