Miljø- og Fødevareudvalget 2020-21
MOF Alm.del
Offentligt
2312729_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2020-14-81-08146
Den 22. december 2020
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeris besvarelse af spørgsmål nr. 466 (MOF alm. del) stillet 6.
december 2020 efter ønske fra Anni Matthiesen (V).
Spørgsmål nr. 466
”Vil
ministeren redegøre for proceduren for rengøring af fodtøj i forbindelse med
myndighedspersoners besøg på minkfarme, herunder hvilke rengørings- eller desinfektionsmidler der
er anvendt?”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:
”Proceduren
for rengøring af fodtøj afhænger af, hvilken zone besætningen ligger i samt formålet med
besøget på minkfarmen.
Ved myndighedspersoners afslutningssyn efter alle dyr er aflivet i besætninger i zone 1 (smittet med
COVID-19 eller under mistanke), er der følgende procedure: Efter besøg på minkfarmen skal støvlerne
vaskes i en spand med frisk vand og herefter desinficeres grundigt i VIRKON S-opløsning.
Ved myndighedspersoners fysiske optællingsbesøg i minkbesætninger i zone 1 og 2 (smittet med
COVID-19, under mistanke for at være smittet eller ligger indenfor 7,8 km fra en smittet besætning), er
der følgende procedure: Ved ankomst til besætningen iføres støvlerne støvleovertræk. Efter besøget i
besætningen skal der trædes op med støvlerne i VIRKON S-opløsning. Efter fjernelse af
støvleovertræk, skal støvlerne vaskes grundigt i VIRKON S-opløsning.
Ved myndighedspersoners fysiske optællingsbesøg samt afslutningssyn efter alle dyr er aflivet i
besætninger i zone 3 (ikke smittede besætninger uden for 7,8 km’s zoner),
er der følgende procedure:
Efter besøg på minkfarmen skal støvlerne vaskes med vand og sæbe.
Ved myndighedspersoners afslutningssyn efter alle dyr er aflivet i besætninger i zone 2 (ikke smittede
besætninger indenfor 7,8 km’s zoner),
skal der enten anvendes støvleovertræk under besøget eller
støvlerne skal vaskes med vand og sæbe efter besøget.
Der er udarbejdet anvisninger til hver enkelt situation
i såkaldte SOP’er (Standard Operating
Procedures).”
Rasmus Prehn
/
Nikolaj Veje
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk