Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
17. december 2020
Svar på Miljø- og Fødevareudvalget spørgsmål nr. 430 (MOF alm.
del) af 1. december stillet efter ønske fra René Christensen (DF)
Spørgsmål
Vil ministeren sikre, at der ikke i forbindelse med SKI-aftalerne forekommer
religiøst slagtet mad og andre produkter, som er religiøst certificeret?
Svar
Da spørgsmålet vedrører SKI’s
indkøbsaftaler for fødevarer, har Finansministeriet
til brug for besvarelsen indhentet et bidrag fra SKI. Jeg vil henholde mig hertil,
herunder det forhold, at religiøst certificeret mad forefindes på indkøbsaftalerne
hos SKI efter
ønske fra SKI’s offentlige
kunder, som eksempelvis kommunerne,
der har et indkøbsbehov herfor.
SKI har oplyst, at de har to aktive indkøbsaftaler for fødevarer og en tredje under
forberedelse. Begge aktive indkøbsaftaler indeholder et mindre sortiment af religi-
øst certificeret mad. SKI har i svaret på
Miljø- og Fødevareudvalgets spørgsmål nr. 160
(alm. del) af 6. november 2018
nærmere beskrevet den ene aftale (50.90 Fødevarer),
som er målrettet kommunerne. Jeg vil henvise spørgeren
til SKI’s udtalelse i sva-
ret.
SKI oplyser i forbindelse med deres anden aktive aftale og deres kommende aftale
følgende:
”Indkøbsaftale
09.01 Fødevarer og engangsartikler henvender sig til det professionelle køkken,
hvor man som kunde er sikret en høj fødevarekvalitet og en høj grad af leveringssikkerhed. Der
er tale om en frivillig aftale. Det betyder, at det enkelte køkken kan anvende aftalen i det om-
fang, der er ønske herom, og derfor ikke på nogen måde er forpligtet at købe ind på aftalen.
Aftalen rummer et bredt økologisk og konventionelt sortiment og har desuden en bred vifte af sæ-
son- og miljømærkede produkter.
Sortimentet fordeler sig på ca. 4.100 varelinjer på tværs af hovedproduktgrupperne. Hovedpro-
duktgruppen ”Kød og pålæg” fordeler sig på ca. 645 varelinjer, hvoraf religiøst certificerede
pro-
dukter udgør ca. 40 varelinjer eller ca. 6 pct.
Finansministeriet · Christiansborg Slotsplads 1 · 1218 København K · T 33 92 33 33 · E [email protected] · www.fm.dk