Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 27. november 2020
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeris besvarelse af spørgsmål nr. 217 (MOF alm. del) stillet 4.
november efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 217
”Ministeren
bedes opgøre antallet af medarbejdere i Danmark, der er beskæftiget med henholdsvis
produktion, forarbejdning og distribution af kødprodukter.”
Svar
Fødevareministeriet har fået lavet et særudtræk fra Danmarks Statistik med udgangspunkt i
branchekoder (på såkaldt DB07-niveau). Bilag 1 indeholder en oversigt over de branchekoder, der er
medtaget. Det bemærkes, at distribution af fødevarer ikke har en selvstændig branchekode, og det er
derfor ikke muligt at opgøre beskæftigelsen for distributionsdelen. I stedet er beskæftigelsen for
engroshandel medtaget, da det i vis omfang også kan tolkes som distribution.
Når der tales om beskæftigelse, skelnes der generelt mellem antallet af beskæftigede og
fuldtidsbeskæftigede. Særligt i landbruget er der deltidsansatte og sæsonarbejdere, ligesom ejerne af
bedrifterne kan arbejde flere timer end hvad der umiddelbart menes som fuldtidsnorm. Antallet af
fuldtidsbeskæftigede kan derfor i visse tilfælde være større end antallet af beskæftigede.
Fuldtidsbeskæftigelsen vurderes at være bedre til at vurdere den beskæftigelse, som landbrugets og
fødevaresektorens aktivitet bidrager til. I nedenstående gives derfor svar på både beskæftigelsen og
fuldtidsbeskæftigelsen.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
•
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
•
•
www.mfvm.dk