Epidemiudvalget 2020-21
EPI Alm.del
Offentligt
2385851_0001.png
Holbergsgade 6
DK-1057 København K
T +45 7226 9000
F +45 7226 9001
M [email protected]
W sum.dk
Dato: 04-05-2021
Enhed: FOPS
Sagsbeh.: DEPSDPE
Sagsnr.: 2106677
Dok. nr.: 1699795
Folketingets Epidemiudvalg har den 6. april 2021 stillet følgende spørgsmål nr. 94
(Alm. del) til sundhedsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Per Larsen (KF).
Spørgsmål nr. 94:
”Kan
ministeren oplyse, om de danske myndigheder har set på den tyske model for
smitteopsporing, hvor restauranter m.m. skal bede om kontaktoplysninger på alle
gæster, så de kan kontaktes i forbindelse med et evt. smitteudbrud?”
Svar:
Til besvarelse af spørgsmålet har jeg indhentet bidrag fra Erhvervsministeriet, som
jeg henholder mig til:
”Det
følger af retningslinjer for ansvarlig indretning af restauranter, caféer m.v. i lyset
af udbruddet af COVID-19, at ejere af restauranter, barer, caféer m.v. opfordres til at
indføre frivillig registrering af gæsters kontaktoplysninger med henblik på at kunne
udlevere kontaktinformationer til myndighederne i forbindelse med smitteopsporing.
Registeringen bør ske i overensstemmelse med Datatilsynets seks råd om registrering
af restaurantgæsters oplysninger. Der er udarbejdet særlige retningslinjer for serve-
ringssteder i lyset af den genåbningen pr. 21. april 2021, hvori der fremgår en opfor-
dring til frivillig registrering af restaurantgæsters kontaktoplysninger.”
Styrelsen for Patientsikkerhed har hertil oplyst, at det er relevant at opfordre til frivil-
lig registrering af kontaktoplysninger på gæster, da det i forbindelse med styrelsens
håndtering af smitteudbrud på serveringssteder kan blive relevant at kontakte den
pågældende virksomhed med henblik på at gøre brug af indsamlede kontaktoplysnin-
ger fra gæster i smitteopsporingen.
Med venlig hilsen
Magnus Heunicke
/
Signe Dilling-Larsen