Udenrigsudvalget 2020-21
URU Alm.del Bilag 67
Offentligt
2296733_0001.png
ANALYSECERTIFIKAT
TEST Reg.nr.222
Original Chia ApS
Jyllandsgade 30
6400 Sønderborg
Att: Hr Martin Toft
Modtaget dato
Analyse påbegyndt
Analyse afsluttet
Udskriftsdato
Prøvens mærkning
2013-04-02
2013-04-02
2013-04-23 16:51:14
2013-04-23
2013-03-A Chiafrø
Arkiv nummer
EOL batch
Batch nummer
Prøve nummer
AR-13-DH-058537-01
EUDKHL-00161124
588-2013-00058365
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
Protein
Kulhydrat
- heraf sukkerarter
- heraf sukkeralkoholer
Fedt
- heraf mættede fedtsyrer
- herfra umættede fedtsyrer
- heraf flerumættede fedtsyrer
Organisk syre
Kostfiber
Natrium
Salt (2.5 x Na)
1730
26
1
0-1
0
27
3
2
21
0-1
33
0-1
0-1
kJ / 420 kcal
g
g
g
g
g
g
g
g
g
g
g
g
Energiberegningerne er udført i henhold til bekendtgørelse 910 af 24/9-2009 om næringsdeklaration m.v. af
færdigpakkede fødevarer. Beregningerne er foretaget på de analyserede værdier.
Test
Parameter
Resultat Enhed
U(%)
Forv. værdi
Næringsdeklaration, lang - levnedsmidler, fedt>15%
1)
DJ408
DS ISO 11885m:1998 / ICP/OES
Natrium
<50 mg/kg
14
DHM09
DHA13
#
DHC01
NMKL 23:1991 mod. / Gravimetrisk
Vand
6.7 g/100 g
5
NMKL 173:2005 / Gravimetrisk
Aske
5.7 g/100 g
4
Beregning / Beregning
Kulhydrat, beregning
1.2 g/100 g
DHD01
DHF01
DHP12
DHS35
DHS39
DHS41
DH900
2)
LP00Q
AOAC 985.29 / Enzymatisk og gravimetrisk
Kostfiber
32.8 g/100 g
10
Ankom / Gravimetrisk
Fedt, Ankom (med forekstration)
27.2 g/100 g
7
NMKL 6:2003 mod. / Kjeldahl
Protein (N*6,25)
26.4 g/100 g
4
AOCS 1f-96 / GC-FID
Sum af monoumættede fedtsyrer
2.2 g/100 g
10
AOCS 1f-96 / GC-FID
Sum af polyumættede fedtsyrer
20.5 g/100 g
10
AOCS 1f-96 / GC-FID
Sum mættede fedtsyrer
3.0 g/100 g
10
Intern metode / Beregning
Sukkerarter, sum af
0.8 g/100 g
AOAC 982.14, mod. / HPLC
AR-13-DH-058537-01
AR1 V: 3.6
1/ 3
URU, Alm.del - 2020-21 - Bilag 67: Henvendelse af 3/12-20 fra Martin Toft vedr. foretræde om chia frø
2296733_0002.png
ANALYSECERTIFIKAT
Test
Parameter
Sucrose
Resultat Enhed
0.80 g/100 g
U(%)
Forv. værdi
2)
LP00F
2)
LP00D
2)
LP00J
2)
LP00L
2)
LP00E
#
DHF24
AOAC 982.14, mod. / HPLC
Glucose
<0.04 g/100 g
AOAC 982.14, mod. / HPLC
Fructose
<0.04 g/100 g
AOAC 982.14, mod. / HPLC
Lactose
<0.04 g/100 g
AOAC 982.14, mod. / HPLC
Maltose
<0.04 g/100 g
AOAC 982.14, mod. / HPLC
Galactose
<0.04 g/100 g
Table value
Fedtsyrefaktor
0.956
DHF26
AOCS 1f-96 / GC-FID
Smørsyre C4:0
Capronsyre C6:0
Caprylsyre C8:0
Caprinsyre C10:0
Laurinsyre C12:0
Dodecensyre C12:1 (c11)
ω1
Tridecansyre C13:0
Myristinsyre C14:0
Myristoleinsyre C14:1 (c9)
ω5
Pentadecansyre C15:0
Pentadecensyre C15:1 (c10)
ω5
Palmitinsyre C16:0
Palmitoleinsyre C16:1 (c9)
ω7
Margarinsyre C17:0
Heptadecensyre C17:1 (c10)
ω7
Stearinsyre C18:0
Oliesyre C18:1 (c9)
ω9
Vaccensyre C18:1 (c11)
ω7
Linolsyre C18:2 (c9,c12)
ω6
γ-Linolensyre
C18:3 (c6, c9, c12)
ω6
α-Linolensyre
C18:3 (c9, c12, c15)
ω3
Stearidonsyre C18:4 (c6, c9, c12, c15)
ω3
Arachinsyre C20:0
Gadolinsyre C20:1 (c9)
ω11
Gondoinsyre C20:1 (c11)
ω9
Eicosadiensyre C20:2 (c11, c14)
ω6
Dihomo-γ-Linolensyre C20:3 (c8, c11, c14)
ω6
Eicosatriensyre C20:3 (c11,c14,c17)
ω3
Arachidonsyre C20:4 (c5,c8,c11,c14)
ω6
Eicosatetraensyre C20:4
ω3
(ETA)
Eicosapentaensyre C20:5
ω3
EPA
Heneicosansyre C21:0
Heneicosapentaensyre C21:5
ω3
HPA
Behensyre C22:0
Erucasyre C22:1 (c13)
ω9
Docosensyre C22:1 (c11)
ω11
Docosadiensyre C22:2 (c13,c16)
ω6
Docosatriensyre C22:3 (c13,c16,c19)
ω3
Docosatetraensyre C22:4
ω6
Docosapentaensyre C22:5
ω3
DPA
Docosapentaensyre C22:5
ω6
Docosahexansyre C22:6
ω3
DHA
Tricosansyre C23:0
Lignocerinsyre C24:0
Nervonsyre C24:1 (c15)
ω9
Uidentificerede fedtsyrer
Fedtsyrer under LOQ
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
1.98 g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
0.86 g/100 g
1.91 g/100 g
0.22 g/100 g
5.05 g/100 g
ND g/100 g
15.44 g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
ND g/100 g
< 0,1 (LOQ) g/100 g
ND g/100 g
0.31 g/100 g
0.12 g/100 g
AR-13-DH-058537-01
AR1 V: 3.6
2/ 3
URU, Alm.del - 2020-21 - Bilag 67: Henvendelse af 3/12-20 fra Martin Toft vedr. foretræde om chia frø
2296733_0003.png
ANALYSECERTIFIKAT
Test
Parameter
Sum af mættede fedtsyrer
Sum af monoumættede fedtsyrer
Sum af polyumættede fedtsyrer
Sum af Omega 3
Sum af Omega 6
Sum af Omega 9
Resultat Enhed
3.0 g/100 g
2.2 g/100 g
20.5 g/100 g
15.5 g/100 g
5.1 g/100 g
1.9 g/100 g
U(%)
Forv. værdi
<L.Q. / <LOQ
<L.D. / <LOD
:Under kvantifikationsgrænse
:Under detektionsgrænse
ND / N.D.
x.dupl.
:Ikke detekteret
:x bestemmelse
<
>
:Mindre end/under
:Større end/over
Resultater fremhævet med rødt skyldes, at en/flere grænseværdier er overskredet
1): DS EN ISO/IEC 17025 DANAK 168 - Eurofins Environment A/S (Vejen)
2): ISO/EC 17025:2005 SWEDAC 1977 - Eurofins Food & Agro (Lidköping)
#: Ikke akkrediteret
Kopi sendt til:
Original Chia ApS Flemming Clausen, [email protected]
Kunderådgiver Kirsten Egholm
Eurofins Steins Laboratorium A/S
T
F
+45 70 22 42 86
+45 70 22 42 95
www.eurofins.dk
[email protected]
CVR: DK87373010
Hjaltesvej 8
DK-7500 Holstebro
DANMARK
Spørgsmål til analysecertifikatet rettes til Eurofins-Steins på tlf. 7022 4286 eller [email protected] vedr. kemiske
anliggender eller [email protected] vedr. mikrobiologiske anliggender.
Resultaterne gælder udelukkende for den analyserede prøve. Resultatet er angivet som ”indhold i prøven”, hvis ikke andet er oplyst. U(%): Ekspanderet måleusikkerhed
(dækningsfaktor k=2). Resultaterne må ikke gengives, undtagen i deres helhed, uden laboratoriets skriftlige tilladelse. Analyser udføres iht. Eurofins | Steins generelle
forretningsbetingelser, som kan ses på www.eurofins.dk.
AR-13-DH-058537-01
AR1 V: 3.6
3/ 3