Udvalget for Landdistrikter og Øer 2020-21
ULØ Alm.del Bilag 26
Offentligt
2293352_0001.png
RESTAURATIONSBRANCHEN
I EN COVID19-TID
Folketingets Erhvervsudvalgs høring d. 18. november 2020
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0002.png
”Det ha dler ikke læ gere o ,
at vi ikke kan tjene penge i 2020
det forstår vi godt. Nu handler det
ku o , at vi ikke skal iste alt”
DRC medlem
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0003.png
Danskernes forbrug i restauranter er nedadgående
efterår 2020 sammenlignet med 2019 (indeksering)
Branchen bløder
100
75
80
85
90
95
15-09-2020
17-09-2020
19-09-2020
21-09-2020
23-09-2020
25-09-2020
27-09-2020
29-09-2020
01-10-2020
03-10-2020
05-10-2020
07-10-2020
09-10-2020
11-10-2020
13-10-2020
15-10-2020
17-10-2020
19-10-2020
21-10-2020
23-10-2020
25-10-2020
27-10-2020
29-10-2020
31-10-2020
02-11-2020
04-11-2020
06-11-2020
08-11-2020
Index
[samme ugedag 2019 = 100]
Kilde: Danske Bank
2020
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0004.png
Branchen bløder
Perioden marts-september sammenlignet med samme periode sidste år
42,1%
nedgang i omsætning
Nedgangen i restaurations- og hotelbranchen
svarer til omsætningstab på
17 mia. kr.
3 ud af 10 tabte jobs
har fundet sted i hotel- og
restaurationsbranchen
Det gælder i alt
31.000 fuldtidsstillinger
- og de
seneste restriktioner estimeres at koste yderligere
20.000 jobs.
Kilde: Dansk Erhverv
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0005.png
Branchen bløder
Og har akut brug for hjælp
Den seneste tids restriktioner har store konsekvenser for branchen
En højsæson er gået tabt.
Branchen går en lavsæson i møde uden fornøden likviditet
Kompensationen er længe om at nå branchen og dækker
ikke tabene.
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0006.png
Konkrete udfordringer
Fortsat problemer i kompensationsordning for faste omkostninger
CVR vs. P-nummer
Kædereaktioner af restriktioner
Virksomhederne ved ikke, hvad der udløser niveauerne i
varslingssystemet, eller hvilken kompensation der følger
Restriktioner og kompensation følges ikke ad
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0007.png
Kast redningskransen!
Lad tilstedeværende gæster blive
fra kl. 22 til 24
og undgå
flaskehalse
Udvid
håndværkerfradraget
til oplevelseserhvervene
Skattefrie gavekort
til ansatte som erstatning for årets
firmajulefrokoster
Fuld moms og skattefradrag
for erhvervslivet ved køb af
restaurationsydelser
Brug branchen!
Restauratører og medarbejdere er professionelle,
der kan sikre hygiejniske forhold og forsvarlig indretning
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0008.png
Husk menneskerne
Bred diversitet i branchen
Studerende
Faglærte såvel som ufaglærte
Udlændinge og flygtninge
Medarbejdere med psykiske
diagnoser som f.eks. ADHD
Tidligere kriminelle
ULØ, Alm.del - 2020-21 - Bilag 26: Præsentationer fra Erhvervsudvalgets høring den 18. november 2020 om situationen i dansk oplevelsesøkonomi her i coronakrisen.
2293352_0009.png