Miljø- og Fødevareudvalget 2020-21
MOF Alm.del Bilag 615
Offentligt
2408267_0001.png
Til Miljø- og Fødevareudvalget
På vegne af Danmarks Fiskeriforening PO, Danmarks Pelagiske PO og Marine Ingredients Denmark skal vi
hermed takke for muligheden for på foretræde den 26. maj at præsentere vores synspunkter vedrørende
industrifiskeriet og fastsættelse af kvote for brisling i Nordsøen i indeværende år.
Et par af udvalgsmedlemmerne havde spørgsmål, som der ikke var tid til at besvare, hvorfor vi fremsender
vores bemærkninger skriftligt.
Som fremført på foretrædet er det erhvervets ønske, at der
på lang sigt
etableres forvaltningsplaner for
industriarterne, herunder brisling. Dette arbejde haster og skal
påbegyndes snarest.
De konkrete ønsker til en forvaltningsplan for brisling er:
En mere stabil forvaltning hvor udsving i fiskerimulighederne reduceres ved at kvoten kun kan
svinge + 15% eller + 20% fra et år til et andet.
Undersøge potentialet i at ændre forvaltningen til en Fmsy forvaltning i stil med, hvordan man
forvalter Østersøbrisling.
Ikke alene se på den statistiske risiko for, at bestanden falder under referencepunkter for biomasse,
men også
hvilke konsekvenser,
der måtte være for bestanden ved at falde under
referencepunkterne.
Se på alternativer til den anvendte Fcap og evaluere balancen mellem fiskerimulighederne og
forsigtighedsprincippet,
Ændre præmisserne for ICES modelberegninger, så risikoen for at komme under
biomassereferencepunkterne ændres fra de nuværende 5% til 10% eller 20% for kortlivede arter.
Udvikle og teste muligheden for at få en in-year revision af kvoten i takt med at yderligere
biologiske data indsamles fra fiskeriet og via videnskabelige togter.
På kort sigt i 2021-22
er det erhvervets ønske, at Danmark arbejder for en kvote på ca. 200.000 tons,
hvilket vil bevare brislingebestanden på et stabilt højt niveau.
Vi henviser til det vedhæftede videnskabelige papir for en uddybning af ICES rådgivningen og vores ønsker
til forvaltning.
Med venlig hilsen/best regards
Anne Mette Bæk
Direktør/director
Marine Ingredients Denmark
&
European fishmeal
Axeltorv 3, 6. sal
1609 Copenhagen V
Denmark