Miljø- og Fødevareudvalget 2020-21
MOF Alm.del Bilag 191
Offentligt
2299344_0001.png
Lovtidende A
2020
Udgivet den 2. december 2020
Nr. 1751.
30. november 2020.
Bekendtgørelse om aflivning, herunder slagtning, af dyr
1)
I medfør af § 25, stk. 2, § 26, stk. 1, § 53, stk. 1 og 2,
§ 56, stk. 1, § 58, stk. 8 og 10, i lov nr. 133 af 25. februar
2020 om dyrevelfærd (dyrevelfærdsloven) fastsættes efter
bemyndigelse i henhold til § 7, nr. 6, i bekendtgørelse nr.
1721 af 30. november 2020 om Fødevarestyrelsens opgaver
og beføjelser:
Kapitel 1
Anvendelsesområde og definitioner
§ 1.
Denne bekendtgørelse finder anvendelse på:
1) Aflivning, herunder slagtning, af dyr, der avles eller
holdes med henblik på fremstilling af fødevarer, uld,
skind, pelsværk og andre produkter.
2) Aflivning, herunder slagtning, af strudsefugle, der ikke
er omfattet af nr. 1.
3) Aflivning af katte. For så vidt angår aflivning af herre‐
løse katte finder reglerne i bekendtgørelse om indfang‐
ning og aflivning af herreløse katte endvidere anven‐
delse.
Stk. 2.
Bekendtgørelsen indeholder endvidere bestemmel‐
ser om uddannelse af personer, der beskæftiger sig med
aflivning af dyr på slagteri og dermed forbundne aktiviteter.
Stk. 3.
Bestemmelserne i denne bekendtgørelse supplerer
Rådets Forordning (EF) Nr. 1099/2009 af 24. september
2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet (i det
følgende benævnt forordningen).
Stk. 4.
Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse på:
1) Uddannelse af personer, der beskæftiger sig med afliv‐
ning af pelsdyr, jf. bekendtgørelse om uddannelse m.v.
af personer, der er ansvarlige for driften af minkfarme,
samt uddannelse af personer, der fører direkte tilsyn
med aflivning af pelsdyr i pelsdyrfarme.
2) Aflivning, herunder slagtning, i besætninger af grise, jf.
bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav
til hold af grise.
3) Aflivning, herunder slagtning, i besætninger af kvæg,
jf. bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindste‐
krav til hold af kvæg.
Aflivning, herunder slagtning, af heste i hestehold, jf.
bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav
til hold af heste.
5) Aflivning, herunder slagtning, i besætninger af slagt‐
ekyllinger, jf. bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssi‐
ge mindstekrav til hold af og rugeægsproduktion til
produktion af slagtekyllinger samt om uddannelse ved
hold af slagtekyllinger.
6) Aflivning, herunder slagtning, i besætninger af slagt‐
ekalkuner, jf. bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige
mindstekrav til hold af slagtekalkuner.
7) Aflivning af hunde, jf. bekendtgørelse om dyrevel‐
færdsmæssige mindstekrav til hold af hunde.
Stk. 5.
Bestemmelsen i § 10, nr. 2, finder dog anvendelse
på de i stk. 4, nr. 2-4, nævnte dyrearter.
Stk. 6.
Bestemmelsen i § 33, stk. 1, nr. 8, finder dog
anvendelse på de i stk. 4, nr. 2-6, nævnte dyrearter.
§ 2.
Ved aflivning forstås enhver bevidst fremkaldt pro‐
ces, som medfører, at et dyr dør, jf. forordningens artikel 2,
litra a.
Stk. 2.
Ved slagtning forstås aflivning af dyr med henblik
på konsum, jf. forordningens artikel 2, litra j.
Stk. 3.
Ved slagtning efter religiøse ritualer forstås i den‐
ne bekendtgørelse slagtning, hvor der anvendes en metode,
som ikke er omfattet af forordningens bilag 1, kapitel I.
Kapitel 2
Generelle bestemmelser
§ 3.
Dyr skal skånes for enhver undgåelig smerte, psykisk
belastning eller lidelse under aflivning og dermed forbundne
aktiviteter, jf. forordningens artikel 3, stk. 1.
§ 4.
Den, der vil aflive et dyr, skal sikre sig, at dyret
aflives så hurtigt og så smertefrit som muligt. Aflivning af
hvirveldyr undtagen fisk ved drukning må ikke finde sted,
jf. dyrevelfærdslovens § 25.
§ 5.
Børn under 15 år må ikke udføre bedøvelse eller
aflivninger, herunder slagtning, af dyr.
4)
1)
Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/123/EF af 12. december 2006 om
tjenesteydelser i det indre marked, EU-Tidende 2006, nr. L 376, side 36. I bekendtgørelsen er der medtaget visse bestemmelser fra Rådets forordning nr.
1099/2009 af 24. september 2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet, EU-Tidende 2009, nr. L 303, side 1. Ifølge artikel 288 i EUF-Traktaten
gælder en forordning umiddelbart i hver medlemsstat. Gengivelsen af disse bestemmelser i bekendtgørelsen er således udelukkende begrundet i praktiske
hensyn og berører ikke forordningens umiddelbare gyldighed i Danmark.
DC000017
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri,
Fødevarestyrelsen, j.nr. 2020-15-31-00183
MOF, Alm.del - 2020-21 - Bilag 191: Orientering om bekendtgørelser udstedt i medfør af den nye dyrevelfærdslov
30. november 2020.
2
Nr. 1751.
Kapitel 3
Aflivning, herunder slagtning, uden for slagterier
§ 6.
Aflivning, herunder slagtning, af strudsefugle må kun
foretages af dyrlæger, slagtere, personer med jagttegn eller
andre personer, der har modtaget uddannelse i slagtning el‐
ler aflivning.
Stk. 2.
Aflivning af katte må kun foretages af de i stk. 1
nævnte personer.
Stk. 3.
Stk. 2 gælder ikke aflivning af kattekillinger, hvor
aflivning sker i umiddelbar tilslutning til fødslen og ikke
senere end en uge efter fødslen.
§ 7.
Reglerne i § 6, stk. 1 og 2, kan fraviges i fornødent
omfang, når det drejer sig om dyr, der på grund af sygdom
eller tilskadekomst straks, skal aflives.
Kapitel 4
Forbud mod slagtning og aflivning af drægtige
landbrugsdyr i den sidste tiendedel af drægtighedsperioden
§ 8.
Slagtning og aflivning af drægtige landbrugsdyr i den
sidste tiendedel af drægtighedsperioden er forbudt.
§ 9.
Det i § 8 nævnte slagteforbud finder ikke anvendelse,
hvis der er tale om nødslagtning, hvor dyret aflives på be‐
driften, eller hvis dyret er blevet transporteret til et slagteri
i modstrid med forbuddet om transport af dyr i den sidste
tiendedel af drægtighedsperioden, jf. Rådets forordning (EF)
Nr. 1/2005 om beskyttelse af dyr under transport og dermed
forbundne aktiviteter.
Stk. 2.
Nødslagtning i medfør af stk. 1 skal udføres i hen‐
hold til bestemmelserne i bilag III, afsnit I, kapitel VI, i Eu‐
ropa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 853/2004
om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer.
§ 10.
Det i § 8 nævnte aflivningsforbud finder ikke an‐
vendelse, hvis
1) aflivningen sker ved intravenøs injektion af en for dyret
dødelig dosis af veterinært lægemiddel godkendt til
aflivning af dyr, eller
2) aflivningen sker som led i offentlig sygdomsbekæmpel‐
se.
Stk. 2.
Når dyr på grund af sygdom eller tilskadekomst
skal aflives straks, kan den i stk. 1, nr. 1, nævnte fremgangs‐
måde fraviges i fornødent omfang.
Kapitel 5
Slagtning efter religiøse ritualer
§ 11.
Kun dyr, som omfattet af §§ 12 og 13, må slagtes
efter religiøse ritualer. Slagtningen skal foregå med forudgå‐
ende bedøvelse efter reglerne i denne bekendtgørelse. Det
er endvidere en betingelse, at slagtningen foregår på et slag‐
teri, og at kød eller andre dele fra et dyr helt eller delvist
forventes afsat til eller afsat med henblik på videresalg til
befolkningsgrupper, der efterspørger dyr slagtet efter religiø‐
se ritualer.
Stk. 2.
Dokumentation for afsætning eller forventet afsæt‐
ning, jf. stk. 1, skal på forlangende kunne forevises for
kontrolmyndigheden.
§ 12.
Til bedøvelse af kvæg, får og geder kan slagteriet,
inden dyret aflives endeligt ved afblødning, anvende en ik‐
ke-penetrerende boltanordning på følgende betingelser:
1) Den ikke-penetrerende boltanordning må ikke anven‐
des til dyr, der er under 8 måneder gamle, eller til tyre,
der er 24 måneder gamle eller derover.
2) Bedøvelsen skal udføres med et korrekt tryk og på et
fastholdt dyr med fikseret hoved. Til fastholdelse af
kvæg skal der anvendes en boks, hvor dyret fastholdes i
opretstående stilling således, at hoved og krop fikseres
så skånsomt som muligt. Boksen og hovedfikseringen
skal kunne justeres efter dyrets størrelse.
3) Såfremt bedøvelsen ikke forekommer efter første skud
med en ikke-penetrerende boltanordning, skal dyret
straks skydes med en penetrerende boltanordning eller
bedøves ved brug af elektrisk strøm.
4) Afblødningen skal foregå ved, at begge halspulsårer og
halsvener manuelt eller mekanisk overskæres med et
skarpt redskab umiddelbart efter, at dyret er bedøvet
således, at dyret dør ved afblødning uden, at dyret på
ny kommer til bevidsthed.
§ 13.
Ved slagtning af slagtekyllinger med forudgående
bedøvelse i vandbad skal slagteriet opfylde følgende krav:
1) Der må maksimalt gå et tidsrum på 5 sekunder fra, at
det enkelte dyr forlader vandbadet til, at dyret rammer
knivene.
2) Der skal sikres størst mulig ensartethed af slagtekyllin‐
gernes størrelse inden for et slagtehold med det formål
at øge bedøvelsens effektivitet.
3) Bedøvelsens effektivitet skal sikres efter en på for‐
hånd fastlagt procedure, ved opstart af hvert slagtehold
og under afblødningen efter behov flere steder på
slagtekæden. Af slagteriets standardprocedurer eller
retningslinjer for god praksis skal tillige fremgå, hvilke
indikatorer der skal indgå i vurderingen af bedøvelsens
effektivitet.
4) Der skal sikres en øget ledningsevne i vandbadet ved
hjælp af tilsætning af en saltopløsning eller anden op‐
løsning med samme effekt ved opstart af en slagtekæ‐
de.
5) Der skal være mulighed for, at medarbejderne på en
slagtekæde til stadighed kan kommunikere indbyrdes
under aflivningsprocessen, herunder at der er sikret
mulighed for hurtig standsning af slagtekæden ved be‐
hov, samt at der er sikret umiddelbar adgang til reserve‐
udstyr til aflivning.
6) Indstillingen af de automatiske knive skal kontrolleres
ved opstart af hvert slagtehold og løbende efter be‐
hov. Der skal ske systematisk vedligeholdelse af de
automatiske knive, herunder efter behov udskiftning af
knive. Stikningens effektivitet overvåges på baggrund
af antal kyllinger, der ikke stikkes af den automatiske
kniv.
7) Ved bedøvelse af slagtekyllinger i vandbad skal følgen‐
de elektriske parametre overholdes: Ved brug af pulse‐
rende jævnstrøm må frekvensen ikke overstige 600 Hz,
og uanset strømtypen skal den gennemsnitlige strøm‐
MOF, Alm.del - 2020-21 - Bilag 191: Orientering om bekendtgørelser udstedt i medfør af den nye dyrevelfærdslov
30. november 2020.
3
Nr. 1751.
styrke pr. slagtekylling være mindst 100 mA. Dyrene
skal udsættes for den pågældende strømstyrke i mindst
fire sekunder. Både strømstyrke og frekvens skal som
minimum kontrolleres ved opstart af slagtekæden og
ved ændringer i størrelsen af dyrene på slagtekæden.
Stk. 2.
De ovenfor under stk. 1, nr. 1-7, nævnte krav skal
fremgå af slagteriets standardprocedurer eller retningslinjer
for god praksis.
Stk. 3.
Kravene i forordningen, bilag I, Kapitel II, punkt
6.1 og punkt 6.2, finder uændret anvendelse.
Stk. 4.
Fødevarestyrelsen kan dispensere fra kravet i stk.
1, nr. 1, hvis helt særlige omstændigheder taler derfor.
Anmeldelse til registrering hos Fødevarestyrelsen af
slagtning efter religiøse ritualer
§ 14.
Slagterier, der ønsker at foretage slagtning efter
religiøse ritualer, som omfattet af denne bekendtgørelses
kapitel 5, skal anmelde aktiviteten til registrering hos Føde‐
varestyrelsen forud for slagtning efter religiøse ritualer, jf.
bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevare‐
virksomheder m.v.
Stk. 2.
Slagterier skal senest 3 måneder efter sidste slagt‐
ning efter religiøse ritualer anmelde ophøret ved registre‐
ring som en væsentlig ændring hos Fødevarestyrelsen, jf.
bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevare‐
virksomheder m.v.
Kapitel 6
Uddannelse af personer, der beskæftiger sig med aflivning
af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri
Godkendelse af udbyder af kurser
§ 15.
Fødevarestyrelsen kan efter ansøgning godkende en
kursusudbyder til at afholde kurser til opnåelse af kompeten‐
cebevis, jf. forordningens artikel 21, stk. 2.
Stk. 2.
Det er et krav, at kursusudbyderen i forbindelse
med kurser til opnåelse af kompetencebevis afholder afslut‐
tende prøve for og udsteder kompetencebevis til deltager‐
ne. Godkendelse som udbyder af kurser forudsætter derfor
tillige, at kursusudbyderen opfylder bestemmelserne i for‐
ordningens artikel 21, stk. 2, litra a og litra b.
§ 16.
Ansøgning om godkendelse som kursusudbyder
indsendes til Fødevarestyrelsen og skal være modtaget i
styrelsen senest 8 uger før påbegyndelse af kursets afhol‐
delse. Kursus må ikke afholdes førend godkendelse som
kursusudbyder er opnået. Ansøgning kan også indsendes via
www.businessindenmark.dk.
§ 17.
Ansøgning om godkendelse som kursusudbyder skal
være vedlagt følgende dokumentation:
1) Uddannelsesprogram for kurset.
2) Oplysning om, hvilken/hvilke dyreart(er) kurset skal
omfatte.
3) Oplysning om kursets varighed.
4) Oplysning om underviser(e) og dennes/deres kompe‐
tencer.
5)
6)
7)
Oplysning om form, indhold og varighed af den afslut‐
tende skriftlige prøve, samt hvem der skal forestå eksa‐
mination.
Dokumentation for, at ansøger har den nødvendige ek‐
spertise, det nødvendige personale og det nødvendige
udstyr til afholdelse af kurset.
Erklæring om, at ansøger er uafhængig og uden interes‐
sekonflikter i forhold til afsluttende prøve og udstedel‐
se af kompetencebeviser.
§ 18.
Et uddannelsesprogram skal målrettes den dyreart,
kurset vedrører, og omfatte de emner, der sikrer, at deltager‐
ne opnår de fornødne kompetencer, jf. forordningens artikel
7, stk. 2, om slagteoperationer og forordningens bilag IV
om overensstemmelse mellem aktiviteterne og de emner, der
skal eksamineres i, for at et kompetencebevis kan opnås.
§ 19.
Et kursus kan omfatte én eller flere dyrearter. Et
kursus omfattende én dyreart skal have en varighed af mini‐
mum 6 timers effektiv undervisningstid, eksklusiv afslutten‐
de prøve og pauser. Et kursus omfattende flere dyrearter skal
have en varighed af minimum 6 timers effektiv undervis‐
ningstid, eksklusiv afsluttende prøve og pauser, med tillæg
af minimum 3 timers effektiv undervisningstid, eksklusiv
afsluttende prøve og pauser, pr. ekstra dyreart.
§ 20.
Dyrlæger eller andre personer med tilstrækkelig
relevant viden og erfaring om de emner, der skal indgå i
undervisningen, og som der skal eksamineres i, jf. bilag
IV til forordningen, kan undervise på kurser til opnåelse af
kompetencebevis, jf. dog stk. 2.
Stk. 2.
Den del af undervisningen, der vedrører håndtering
af syge og tilskadekomne dyr, skal dog forestås af en dyrlæ‐
ge. Tilsvarende skal undervisning i vurdering af bedøvelsens
virkning forestås af en dyrlæge eller af en person med til‐
svarende videnskabelig erfaring inden for bedøvelsens virk‐
ning.
§ 21.
Den, der er godkendt som kursusudbyder, skal opbe‐
vare de oplysninger, der er nødvendige for at udstede kom‐
petencebevis, samt kopi af kompetencebeviset i 5 år efter, at
kursus er gennemført og prøve afholdt. Efter anmodning fra
Fødevarestyrelsen skal kopi af kompetencebevis samt øvrige
oplysninger udleveres til styrelsen.
Stk. 2.
Ved ophør som kursusudbyder skal kursusudbyder
overdrage opbevarede oplysninger og materiale, jf. stk. 1, til
Fødevarestyrelsen.
§ 22.
Fødevarestyrelsen offentliggør på styrelsens hjem‐
meside (www.fvst.dk) en oversigt over godkendte kursusud‐
bydere.
§ 23.
Fødevarestyrelsen træffer afgørelse om godkendelse
som kursusudbyder senest 4 uger efter modtagelse af ansøg‐
ning og fornøden dokumentation, jf. § 17, jf. dog stk. 2.
Stk. 2.
Fristen i stk. 1 kan forlænges én gang, hvis sa‐
gens kompleksitet berettiger det. Fødevarestyrelsen begrun‐
der forlængelsen og varigheden af forlængelsen og meddeler
dette til ansøgeren inden udløbet af fristen i stk. 1.
MOF, Alm.del - 2020-21 - Bilag 191: Orientering om bekendtgørelser udstedt i medfør af den nye dyrevelfærdslov
30. november 2020.
4
Nr. 1751.
Stk. 3.
Når Fødevarestyrelsen har modtaget en ansøgning
om godkendelse som kursusudbyder, sender styrelsen en
kvittering til ansøgeren med oplysning om
1) sagsbehandlingsfristen, jf. stk. 1 og 2,
2) at ansøgeren ikke må udbyde kurser, før vedkommende
er godkendt som kursusudbyder, og
3) klagemuligheder.
Stk. 4.
Hvis Fødevarestyrelsen ikke har truffet og meddelt
afgørelse inden udløbet af fristerne i stk. 1 og 2, betyder det
ikke, at ansøgeren kan anse ansøgningen for imødekommet.
§ 24.
En kursusudbyder skal oplyse tjenestemodtager om
1) kontaktoplysninger til Fødevarestyrelsen, som den
myndighed, der har godkendt kursusudbyder, og
2) eventuelle erhvervserfaringer, herunder kontaktoplys‐
ninger på forsikringsselskabet og oplysning om forsik‐
ringens geografiske dækning.
Kompetencebevis udstedt af kursusudbyder
§ 25.
Kompetencebevis opnås ved deltagelse i kursus og
ved – i forbindelse med kurset – at bestå en afsluttende prø‐
ve, jf. dog § 26. Kompetencebevis udstedes af kursusudby‐
deren, jf. § 22, på en formular, som findes på Fødevaresty‐
relsens hjemmeside (www.fvst.dk under Selvbetjening/Blan‐
ketter).
§ 26.
Fødevarestyrelsen kan udstede midlertidige kompe‐
tencebeviser forudsat at betingelserne i forordningens artikel
21, stk. 5, er opfyldt. Opfyldelse af betingelserne dokumen‐
teres ved ansøgers erklæring herom i ansøgningsskemaet, jf.
stk. 2.
Stk. 2.
Ansøgning om midlertidigt kompetencebevis skal
indsendes til Fødevarestyrelsen ved anvendelse af ansøg‐
ningsskema, som findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside
(www.fvst.dk under Selvbetjening/Blanketter).
§ 27.
Et kompetencebevis udstedt i medfør af § 25 skal
indeholde attestation om, at indehaveren har bestået en uaf‐
hængig afsluttende prøve, der omfatter alle de i forordnin‐
gens artikel 7, stk. 2, nævnte slagteoperationer, og oplysning
om, hvilken/hvilke dyreart(er) og hvilken type udstyr bevi‐
set gælder for.
§ 28.
Kompetencebevis må kun udstedes, såfremt ansøger
har fremlagt en skriftlig erklæring om, at vedkommende
ikke har begået en grov overtrædelse af fællesskabsretten
og/eller den nationale lovgivning om dyrebeskyttelse i de tre
år, der ligger forud for datoen for ansøgningen om et sådant
bevis. Erklæringen skal afgives på formular, som findes på
Fødevarestyrelsens hjemmeside (www.fvst.dk under Selvbe‐
tjening/Blanketter).
§ 29.
Fødevarestyrelsen offentliggør og ajourfører på sty‐
relsens hjemmeside (www.fvst.dk) en liste over kvalifikatio‐
ner, der anerkendes som ligestillet med kompetencebeviset,
jf. forordningens artikel 21, stk. 7.
Kontrol m.v.
§ 30.
Kompetencebevis skal af den, til hvem det er ud‐
stedt, på forlangende forevises for kontrolmyndigheden.
§ 31.
Fødevarestyrelsen kan suspendere eller inddrage
kompetencebeviser. I tilfælde af suspension eller inddragel‐
se af et kompetencebevis underretter Fødevarestyrelsen ud‐
steder af kompetencebeviset herom.
§ 32.
Fødevarestyrelsen kan suspendere eller tilbagekalde
en godkendelse som kursusudbyder.
Kapitel 7
Straf
§ 33.
Medmindre højere straf er forskyldt efter anden
lovgivning, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder
den, der
1) undlader at hindre overtrædelse af § 5,
2) overtræder § 6 om aflivning, herunder slagtning, uden
for slagterier,
3) overtræder § 8 eller § 9, stk. 2, om forbud mod slagt‐
ning og aflivning af drægtige landbrugsdyr i den sidste
tiendedel af drægtighedsperioden,
4) overtræder §§ 11, 12 eller 13, stk. 1-2, om slagtning
efter religiøse ritualer,
5) undlader at anmelde eller afmelde slagtning efter reli‐
giøse ritualer efter § 14 til Fødevarestyrelsen,
6) overtræder § 20, § 21, § 24, § 25, 2. pkt., § 27 eller §
28 om krav til kursusudbyder,
7) overtræder § 30 om krav til den, som har fået udstedt
kompetencebevis, eller
8) overtræder artikel 3, artikel 4, stk. 1 eller stk. 4, artikel
5, stk. 1, artikel 6, stk. 1-2 eller stk. 4, artikel 7-11,
artikel 14, stk. 1-2, artikel 15, stk. 1 eller stk. 3, artikel
16, stk. 1-4, artikel 17 eller artikel 19 i forordningen
og de bilag til forordningen, der henvises til i disse
bestemmelser.
Stk. 2.
Ved udmåling af straf efter stk. 1 anses det som
en skærpende omstændighed, hvis overtrædelsen er begået i
forbindelse med udøvelse af erhverv, jf. § 58, stk. 12, 1. pkt.,
i dyrevelfærdsloven.
Stk. 3.
Der kan pålægges selskaber mv. (juridiske perso‐
ner) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.
Kapitel 8
Ikrafttræden m.v.
§ 34.
Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2021.
Stk. 2.
Følgende bekendtgørelser ophæves:
1) Bekendtgørelse nr. 135 af 14. februar 2014 om slagt‐
ning og aflivning af dyr.
2) Bekendtgørelse nr. 1424 af 3. december 2015 om ud‐
dannelse af personer der beskæftiger sig med aflivning
af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri.
Stk. 3.
Kompetencebeviser udstedt i medfør af § 12 i
bekendtgørelse nr. 1424 af 3. december 2015 bevarer deres
gyldighed.
Stk. 4.
Kompetencebeviser udstedt på baggrund af ansøg‐
ninger indgivet til Fødevarestyrelsen eller godkendt kursus‐
udbyder senest den 8. december 2015, og som er baseret
på dokumentation for mindst tre års relevant faglig erfaring
(forenklet procedure), jf. § 14, § 15 og § 16, stk. 2, i be‐
MOF, Alm.del - 2020-21 - Bilag 191: Orientering om bekendtgørelser udstedt i medfør af den nye dyrevelfærdslov
30. november 2020.
5
Nr. 1751.
kendtgørelse nr. 1424 af 3. december 2015, bevarer deres
gyldighed.
Fødevarestyrelsen, den 30. november 2020
P.D.V.
Hanne Larsen
/ Christian Strøyer