Erhvervsudvalget 2020-21
ERU Alm.del Bilag 256
Offentligt
2369365_0001.png
Invitation til Folketingets Erhvervsudvalg:
Fødevareklyngen
status og muligheder for eksporten
Baggrund og afsæt for møde
Covid-19 sætter alvorlige spor i Danmark og i høj grad internationalt
og det er klart krisen medfører
store konsekvenser for rigtig mange virksomheder. Ikke mindst i forhold til eksporten.
Den danske fødevareklynge eksporterer 75 pct. af den samlede produktion, og udgør ca. 25 pct. af den
samlede danske vareeksport, svarende til 162 mia. kr. Samtidig beskæftiger fødevareerhvervet
186.000 ansatte, hvoraf 140.000 er knyttet til eksportarbejde.
Med fødevareklyngens centrale position for det danske samfund, er det helt centralt, at vi konstant har
fokus på at fastholde og udvikle en stærk fødevareeksport. Derfor arbejder vi i Food Nation målrettet
for at fastholde og styrke den internationale opmærksomhed omkring danske styrkepositioner, der er et
vigtigt afsæt for fortsat udvikling af eksporten og mulighederne for både eksisterende og eksportparate
virksomheder. ”Back to normal” er ikke aktuelt, og ”new normal” på både kort (6 mdr.), mellemlangt
(12-18 mdr.) og langt sigt vil tage stærkt afsæt i samarbejde og partnerskaber for grøn omstilling og
bæredygtig udvikling for hermed at styrke den danske eksport fra fødevareklyngen.
På baggrund af ovenstående inviterer Food Nation til møde, der gennemføres i samarbejde med vores
partnere. Vi sikrer, at udvalget får en solid opdatering og inspiration til det videre arbejde.
Program for møde
Forslag til program kan justeres i forhold til tid og indhold, og Lise Walbom, direktør hos Food Nation
står til rådighed som ressourceperson både før, under og efter mødet.
Fødevareklyngen
status og muligheder for eksporten
Velkomst og introduktion til dagens program
v. Torben Ladegaard, formand i Food Nation
Fødevareklyngens arbejdspladser - status og muligheder
v. Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF
Fødevareklyngens eksport
status og muligheder
v. Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer
v. Jan Laustsen, direktør for Handel, Marked & Ernæring i Landbrug
&
Fødevarer
Fødevareklyngens bidrag til global grøn omstilling og bæredygtig udvikling
v. Karl Christian Møller, chefanalytiker i Danish Crown
Muligheder for fremtidens eksport
Food Nation imageanalyse
v. Lise Walbom, direktør i Food Nation
Guidet tour i Food Nation Visitor Centre
Fælles spisning på tagterrassen
Praktik
Arrangementet gennemføres under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og vi vil na-
turligvis sikre god afstand og stor opmærksomhed på hygiejne under hele arrangementet.
Adresse: Food Nation, Vesterbrogade 4A, 4. sal, 1620 København V
1/1