Epidemiudvalget
Til:
Dato:
Sundhedsministeren
9. april 2021
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:
EPI alm. del
Spørgsmål 110
Ved forrige genåbning var kravet til spiserestauranter 2 kvm pr. siddende gæst og 4 kvm
pr. stående gæst - og en meters afstand ryglæn til ryglæn. Og ingen coronapas. Kan
ministeren på den baggrund oplyse,
a) hvordan så smittetal og smittespredning på spiserestauranter ud dengang? Konkrete
tal og grafer udbedes?
b) hvad er evidensen for, at der var smitte mellem spisende restaurantgæster til ansatte
eller omvendt under sidste åbning?
c) hvad er evidensen for, at smitten spredte sig på spiserestauranter under sidste åb-
ning?
d) hvad er de konkrete tal for andelen af smittede på spiserestauranter under sidste
åbning?
e) hvordan fordelte eventuel smitte på spiserestauranter sig over en dag? Her ønskes
konkrete tal på tidspunkter koblet sammen med smittetilfælde på restauranter?
f) hvad er den sundhedsfaglige begrundelse for, at spisende gæster på en spiserestau-
rant skal forlade restauranten klokken 22.00 stedet for klokken 24.00? Der udbedes
konkrete faglige begrundelser og de beregningsmodeller, der anvendes til at udregne den
øgede smittespredning mellem 22.00 og 24.00?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 14. april 2021.
På udvalgets vegne
Stinus Lindgreen
formand
Kopi til erhvervsministeren
1/1