SPØRGETIDEN STARTER KL. 15.00.
Forespørgsel til miljøministeren om den rekordstore nedbørsmængde, som har resulteret i massive oversvømmelser flere steder i landet. (Hasteforespørgsel).
Af Jacob Jensen (V) og Karsten Lauritzen (V).
(Anmeldelse 28.02.2020).
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 12. marts 2020.
2) Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
(Se dagsordenens næste sider).
FORESPØRGSEL NR. F 53:
Forespørgsel til miljøministeren:
Hvad agter regeringen at foretage sig for at håndtere den rekordstore nedbørsmængde, som har resulteret i massive oversvømmelser flere steder i landet?
Af Jacob Jensen (V) og Karsten Lauritzen (V).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Andreas Steenberg (RV):
Kan regeringen garantere, at ingen danske børn er i livsfare, alvorligt syge eller fejlernæres på en helbredstruende måde i al-Roj-lejren?
(Spm. nr. S 778, skr. begr. (omtrykt)).
2) Til justitsministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Er ministeren fortsat enig i Europarådets Torturkomités kritik af forholdene på Udlændingecenter Ellebæk, siden ministeren agter at imødekomme diverse kritikpunkter, som ønsket af delegationen?
(Spm. nr. S 775).
3) Til social- og indenrigsministeren af:
Mette Thiesen (NB):
Er ministeren enig i, at det er forkasteligt, hvis hjembragte børn fra Syrien placeres i et islamistisk miljø, og kan ministeren garantere, at et hjembragt barn under ingen omstændigheder ender i et radikaliseret miljø?
(Spm. nr. S 774).
4) Til social- og indenrigsministeren af:
Nils Sjøberg (RV):
Hvad mener ministeren om den store forskel, der er på, hvor længe handicappede borgere skal vente på hjælpemidler som en ny kørestol, afhængigt af hvor de bor i landet?
(Spm. nr. S 783 (omtrykt)).
5) Til skatteministeren af:
Alex Vanopslagh (LA):
Mener ministeren, at niveauet for selskabsskatten er udtryk for en sund balance mellem statens finansieringsbehov og samfundsøkonomien som helhed, når Danmark kan gøres 3,3 mia. kr. rigere, hvis staten bruger 1,3 mia. kr. på at reducere selskabsskatten?
(Spm. nr. S 769. Medspørger: Ole Birk Olesen (LA)).
6) Til skatteministeren af:
Alex Vanopslagh (LA):
Er ministeren enig i, at alle danskere belastes af selskabsskatten, da både lønmodtagere og personer på overførselsindkomst vil få indkomstfremgang ved sænkelse af selskabsskatten?
(Spm. nr. S 770. Medspørger: Ole Birk Olesen (LA)).
7) Til skatteministeren af:
Ole Birk Olesen (LA):
Ser ministeren en fordel ved at være på forkant med den udvikling, som vi f.eks. ser i Sverige, hvor selskabsskatten sænkes i de kommende år?
(Spm. nr. S 771. Medspørger: Alex Vanopslagh (LA)).
8) Til sundheds- og ældreministeren af:
Liselott Blixt (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at der nu presses så hårdt på hygiejnekurser til tatovører, at der er monopollignende tilstande og økonomiske interesser i at bunke en masse tatovører sammen til et hygiejnekursus samt ingen mulighed for dispensation eller nye kurser?
(Spm. nr. S 754).
9) Til transportministeren af:
Preben Bang Henriksen (V):
Hvad er ministerens holdning til færdselssituationen på den stærkt trafikerede Thistedvej i Nørresundby – med 13.000 billister dagligt – efter igangsætning af tog til Aalborg Lufthavn og de deraf følgende bomspærringer 24 minutter i hver time?
(Spm. nr. S 768).
10) Til transportministeren af:
Kristian Pihl Lorentzen (V):
Er ministeren enig i, at fremadrettede investeringer i vejnettet harmonerer fint med omstillingen til grøn transport ud fra den præmis, at fremtidens personbiler, busser og lastbiler kører på grønne drivmidler?
(Spm. nr. S 777).
11) Til transportministeren af:
Nils Sjøberg (RV):
Vil ministeren venligst oplyse, hvilke overvejelser ministeren gør sig for at styrke den offentlige transport over den dansk-tyske grænse?
(Spm. nr. S 784, skr. begr.).
12) Til børne- og undervisningsministeren af:
Kim Valentin (V):
Vil ministeren oplyse om baggrunden for ikke at invitere frie grundskoler og efterskoler til årets Sorømøde om inklusion, når knap 20 pct. af danske børn går i en fri grundskole, mens over halvdelen af eleverne i 10. klasse går på efterskole, herunder om ministeren mener, at inklusionsopgaven løses bedst ved at udelukke de frie grundskoler og efterskolerne fra at bidrage til den samlede diskussion om og løsning på inklusionsområdet?
(Spm. nr. S 749).
13) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):
Hvilke handlingsplaner påtænker ministeren at sætte i værk for at udfolde mulighederne i »National robotstrategi. Gode uddannelses-, forsknings- og innovationspolitiske rammer for robotteknologi i Danmark« fra februar 2020, og hvornår agter ministeren at iværksætte handlingsplanerne?
(Spm. nr. S 772).
14) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at regeringen har besluttet, at der af udenrigspolitiske årsager indtil videre ikke gennemføres tvangsmæssige udsendelser af afviste asylansøgere til Damaskusområdet i Syrien?
(Spm. nr. S 776).
15) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Mener ministeren, at det i disse uger, hvor vi meget vel kan stå foran en ny flygtningesituation som i 2015, er rettidig omhu at overveje igen at invitere kvoteflygtninge til Danmark?
(Spm. nr. S 785. Medspørger: Morten Messerschmidt (DF)).
16) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Mener ministeren generelt, at det er en god idé, at der kommer flere flygtninge, herunder kvoteflygtninge, til Danmark i stedet for at hjælpe i nærområderne?
(Spm. nr. S 786. Medspørger: Morten Messerschmidt (DF)).
17) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Hvad er ministerens handleplan for, hvilke redskaber ministeren vil tage i brug for at sikre den danske grænse mod et nyt flygtningepres, og mener ministeren, at der er brug for nye værktøjer for at opretholde en effektiv grænsekontrol ved den danske grænse, så vi ikke ender i en situation, som minder om 2015 igen?
(Spm. nr. S 788).
18) Til boligministeren af:
Heidi Bank (V):
Gør det indtryk på ministeren, når et ungt par som reaktion på regeringens boligindgreb, som kan ramme værdierne af andelsboligerne, giver udtryk for, at det socialdemokratiske boligindgreb kan betyde, at parrets drøm om at få børn og flytte videre til et hus udsættes på ubestemt tid, og som derfor siger »og så er vi reelt stavnsbundet«?
(Spm. nr. S 779, skr. begr. Medspørger: Karsten Lauritzen (V)).
19) Til boligministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Når ministeren til Berlingske giver udtryk for, at han ikke kan leve med, at regeringens boligindgreb betyder, at »andelsboligerne taber 30-35 pct. af deres værdi«, betyder det så, at ministeren godt kan leve med tab på andelsboliger, der ligger under 30 pct., f.eks. et tab på 29 pct.?
(Spm. nr. S 780, skr. begr. Medspørger: Torsten Schack Pedersen (V)).
20) Til boligministeren af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Gør det indtryk på ministeren, når ministeren hører om lejere i en ejendom i hovedstadsområdet, som har et ønske om at benytte tilbudspligten i lejeloven til at stifte en andelsboligforening for at undgå at blive solgt til en kapitalforvalter, men som har fået afslag fra banken bl.a. med henvisning til, »at der naturligvis pt. er en vis utryghed og usikkerhed generelt omkring værdiansættelse af udlejningsejendomme forårsaget af den politiske aftale«?
(Spm. nr. S 781, skr. begr. Medspørger: Heidi Bank (V)).
21) Til boligministeren af:
Kim Valentin (V):
Forstår ministeren den ærgrelse, som både den unge sælger og den unge køber må have, efter at salget af sælgerens andelsbolig gik i vasken, fordi banken valgte at advare køberen mod at købe lejligheden med beskeden om, at »med den nye lovændring kunne denne forening godt stå til at falde i værdi«, og »hvis det var mig, så ville jeg ikke købe den på nuværende tidspunkt. Grundet den store risiko. Worst case i denne forening, vil lejlighederne på 56 kvm. falde med en værdi på 300.000 kr.«?
(Spm. nr. S 782, skr. begr. (omtrykt) Medspørger: Heidi Bank (V)).