L 81 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning, lov om midlertidig regulering af boligforholdene, lov om naturbeskyttelse og lov om maritim fysisk planlægning.

(Frist ved udlæg af sommerhusområder, kommuneplanredegørelse for Grønt Danmarkskort, boliger på arealer belastet af lugt, overførsel af fleksboligordningen, realisering af forsøgsprojekter og mulighed for at vedtage planer eller meddele tilladelse m.v. efter offentliggørelse af forslag til havplan m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2019-20
Status: Delt

Spørgsmål 21

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger til lovforslagets § 1, nr. 15, at ”Miljøstyrelsens lugtvejledning vil også som opfølgning på planlovsændringen blive suppleret med vejledende tekst om lugt fra eksisterende produktionsvirksomheder i boligområder, der med erhvervsministerens tilladelse er udlagt på lugtbelastede arealer. Af lugtvejledningen vil det fremgå, at der i medfør af planlovens bestemmelser gælder et sænket beskyttelsesniveau for lugt for sådanne udlagte arealer. Det vil fremgå, hvordan eksisterende produktionsvirksomheder skal reguleres i forhold til planlovens regler om, at der kan planlægges for boliger på arealer, der er belastet af lugt, således at lokalplanen og boliger opført efter lokalplanen ikke vil medføre, at eksisterende produktionsvirksomheder i området med uændrede aktiviteter, alene på grund af boligerne, vil blive pålagt udgifter til lugtbegrænsende tiltag, som de ikke ellers ville være blevet pålagt, med henblik på fremadrettet at skulle overholde de vejledende lugtgrænser.” Vil ministeren give tilsagn om, at Miljøstyrelsen i den supplerende vejledende tekst til lugtvejledningen også vil præcisere, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde lugtemissionerne i 1½ meters højde for så vidt angår eksisterende bygninger?
Dato: 06-02-2020
Status: Endeligt besvaret
Emne: fysisk planlægning
Dokumentdato: 14-02-2020
Modtaget: 14-02-2020
Omdelt: 14-02-2020

L 81 - svar på spm. 21 om, ministeren vil give tilsagn om, at Miljøstyrelsen i den supplerende vejledende tekst til lugtvejledningen også vil præcisere, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde lugtemissionerne i 1½ meters højde for så vidt angår eksisterende bygninger, fra erhvervsministeren

ERU L 81 - svar på spm. 21 (pdf-version)
Html-version
ERU L 81 - svar på spm. 2 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 06-02-2020
Modtaget: 06-02-2020
Omdelt: 06-02-2020

Spm. om, ministeren vil give tilsagn om, at Miljøstyrelsen i den supplerende vejledende tekst til lugtvejledningen også vil præcisere, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde lugtemissionerne i 1½ meters højde for så vidt angår eksisterende bygninger, til erhvervsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version