Dansk dyrevelfærd
Efterspørgsel og behov
Danskerne bliver mere og mere bevidste omkring dyrevelfærd og efterspørger mere og mere kød af god
kvalitet.
Det betyder vi, at som slagteri har behov for at købe gode danske kreatur til slagtning. Som vi nu bl.a. køber
hos Østergård I/S (Niels Morten og Christian Østergaard Nielsen), nemlig stude og kvier, krydsning af dansk
blåkvæg og andre danske malkekvægsracer. For at få god kødkvalitet er det vigtigt, at dyrene har en vis
alder
–
gerne 24
–
30 måneder, samt at dyrene har en naturlig vækst og ikke bliver presset til hurtig
opvækst.
Desværre er der i Danmark blevet længere og længere mellem landmænd,
der opdrætter ”færdig-fedet
oksekød”,
som forbrugerne efterspørger.
Fremtiden for os som Slagteri
Hvis vi som slagteri ikke længere kan købe kvalitets dyr fra gårde som Østergård I/S, hvor dyrene har gået
ude og græsset om sommeren og haft en naturlig tilvækst, så vil det betyde, at vi får vanskeligt ved at
overleve, da dyrene så skal hentes i udlandet, hvilket har betydning for dyrevelfærd, da transporttiden
bliver meget længere, og derved stresses dyrene og kødkvaliteten forringes.
Det vil i den grad være tragisk at skulle sende kunder og forbrugere ud i verden for at hente dyrevelfærd og
spisekvalitet i særklasse. Vi er i forvejen presset af de lave lønninger (i udlandet) og dermed billigere kød,
der kan købes fra EU og resten af verden. Hvis vi samtidigt ikke kan leve op til samme kvalitet som fra
udlandet, så bliver vi virkelig presset på vores levebrød.
Med venlig hilsen
Niels Beier
Direktør
Grambogård Slagteri.