Sundheds- og Ældreudvalget 2019-20
SUU Alm.del
Offentligt
2136143_0001.png
Holbergsgade 6
DK-1057 København K
T +45 7226 9000
F +45 7226 9001
M [email protected]
W sum.dk
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg
Dato: 16-01-2020
Enhed: SPOLD
Sagsbeh.: DEPSEL
Sagsnr.: 1910466
Dok. nr.: 1072454
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har den 27. november 2019 stillet følgende
spørgsmål nr. 286 (Alm. del) til sundheds- og ældreministeren, som hermed besvares.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF).
Spørgsmål nr. 286:
”Kan
ministeren oplyse, hvad regionerne gør for at sikre, at allergikere også kan få
mad på landets sygehuse, jf. SUU alm. del
bilag 88 (fortrolig)?”
Svar:
Ministeriet har til min besvarelse indhentet bidrag fra Danske Regioner, som oplyser
følgende:
”Sygehuskøkkenerne
tilbyder som udgangspunkt diæter til patienterne i henhold til
den nationale kosthåndbog og anbefalinger for institutionskost. Lokalt kan man tage
hensyn til patienternes individuelle kostbehov, ved f.eks. at tilbyde patienterne diæ-
ter, der er tilpasset deres allergier. Sygehuskøkkenerne kan bl.a. levere laktosefri diæ-
ter og glutenfri diæter. Personalet på sygehusene er opmærksomme på at vejlede pa-
tienterne og videreformidle patientens kostbehov for at imødekomme patientens al-
lergier bedst muligt.”
Jeg kan henholde mig til Danske Regioners oplysninger.
Med venlig hilsen
Magnus Heunicke
/
Sofie Elsborg Larsen