Miljø- og Fødevareudvalget 2019-20
MOF Alm.del
Offentligt
2151639_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1 240 København K
J.nr. 2020-29-169-00690
Den 1 8.02.2020
Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestillings besvarelse af spørgsmål nr. 467 (MOF alm. del)
stillet den 23. januar 2020 på udv algets v egne af René Christensen (DF) efter ønske fra Carl
V alentin (SF).
Spørgsm ål nr. 467
”V
urderer ministeren, at dy rkede kød- og mælkeproteiner har potentiale til at blive et
eksporteventyr for Danmark, hv is v i satser på at udv ikle området, og hv ad påtænker ministeren
at gøre for at sikre, at Danmark griber de ny e muligheder, så den danske fødevareproduktion ikke
risikerer at bliv e kørt ud på et sidespor?”
Sv ar
Danske fødev arevirksomheder, herunder ingrediensbranchen, er generelt kendt for at v ære
stærke inden for innov ation, og området for udvikling af teknologiske og bæredygtige kød- og
mælkealternativer er oplagte at udforske.
I Miljø- og Fødev areministeriet har v i netop giv et støtte til et forskningsprojekt v ed Aarhus
Univ ersitet om udvikling af kunstigt kød og mælk, da v i ønsker at følge udv iklingen tæt bl.a. med
henblik på at afdække ev entuelle potentialer ved udvikling af kunstigt kød og mælk. Projektet kan
potentielt bidrage til Danmarks fremtidige positionering på dette område. Derudover har
regeringen for nylig lanceret en ingrediensstrategi, som skal understøtte ingrediensbranchen
mere generelt, så v i sikrer gode muligheder for innovation i branchen.
Sådanne tiltag skal v ære med til at sikre, at Danmark s tår i den stærkest mulige position på
området.
Mogens Jensen
/
Annelise Fenger
Mi l jø-
og Fødev areministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1 216
Køb enhavn K
Tl f . 38 1 4 21 42
• Fax 33 1 4 50 42 • CV R 12854358 • EA N 5798000862005 • mf [email protected] • w ww.mf vm.dk