Miljø- og Fødevareudvalget 2019-20
MOF Alm.del
Offentligt
2121779_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 9. december 2019
Besvarelse af spørgsmål nr. 158 (MOF alm. del) stillet efter ønske fra Folketingets Udvalg for Miljø og
Fødevarer.
Spørgsmål nr. 158
”Vil
ministeren kommentere henvendelsen af 8/11-19 fra professor Bent Egberg Mikkelsen
m.fl. om madspild i de store køkkener, jf. MOF alm. del - bilag 127?”
Svar
Initiativet ”Mindre madspild i Storkøkkener”
er et projekt, der har potentiale til både at generere viden
om og udvikle praktiske værktøjer til reduktion af madspild.
Projektets formål er blandt andet at styrke data, udvikle standarder og teste it-baserede målemetoder,
ligesom projektet har tydelige synergier til det arbejde, der foregår i regi af Tænketank om
Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab, der blev etableret som selvejende institution under Miljø-
og Fødevareministeriet i marts 2019.
Et af tænketankens kerneinitiativer er at udvikle specifikke målemetoder til måling af madaffald og
madspild. Målemetoderne vil være tilpasset de forskellige sektorer i den danske fødevaresektor,
herunder storkøkkener. Målemetoderne vil, når de er færdigudviklede, blive frit tilgængelige på
tænketankens hjemmeside.
Mogens Jensen
/
Paolo Drostby
Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk