Miljø- og Fødevareudvalget 2019-20
MOF Alm.del
Offentligt
2233898_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 21. august 2020
Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestillings besvarelse af spørgsmål nr. 1217 (MOF alm. del) stillet
27. juli 2020 efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 1217
”Vil
ministeren redegøre for, hvilke produkter hvor der anvendes buræg i produktionen, og hvilke
konsekvenserne Enhedslistens forslag om et forbud mod produktion af buræg i Danmark fra 2022, vil
have for disse produktioner, erhverv m.v.? I forlængelse heraf bedes ministeren redegøre for, hvilke
forventede konsekvenser forslaget vil have for import af buræg til Danmark, henholdsvis som spiseæg
og til anvendelse i andre produktioner.”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:
”Efter
at de store detailkæder er ophørt med at sælge danske buræg til konsum, er det direkte salg af
buræg til forbrugerne meget begrænset i forhold til tidligere. Buræg anvendes fortsat specielt i
fødevareindustrien og medicinalindustrien. Hvis de skal erstattes af danske æg fra andre
produktionssystemer, vil dette forventeligt indebære øgede produktionsomkostninger.
Det kan ikke udelukkes, at et forbud mod burægsproduktion i Danmark vil betyde øget indførsel af
buræg fra andre lande.
Mogens Jensen
/
Hanne Larsen
Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk