Boligudvalget 2019-20
BOU Alm.del
Offentligt
2124219_0001.png
Folketingets Boligudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 12. december 2019
Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestillings besvarelse af spørgsmål nr. 27 (BOU alm. del) stillet
den 20. november 2019.
Spørgsmål nr. 27
”Vil
ministeren oplyse, om tilsyn med rengøring af ventilationssystemer på restauranter er
en del Fødevarestyrelsens kontrol? Spørgsmålet stilles i forlængelse af Dansk Miljøteknologis
foretræde i Boligudvalget den 14. november 2019, jf. BOU alm. del
bilag 26.”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet Fødevarestyrelsen, som oplyser at:
”De
gældende regler for fødevarehygiejne indebærer, at ventilationssystemer skal holdes rene og i god
stand, så der ikke sker ansamling af snavs eller afgivelse af partikler til fødevarerne. Ventilationen skal
beskytte mod, at der dannes kondensvand eller mug i virksomheden. Fx kan kondens, der drypper ned
på fødevarerne, udgøre en risiko for fødevaresikkerheden. Virksomhedslederen skal sikre, at
ventilationssystemerne er konstrueret så filtre og andre dele, som kræver rengøring eller udskiftning,
er let tilgængelige. Rengøring af ventilationssystemer på restauranter er således reguleret af
fødevarelovgivningen og indgår derfor som en del af fødevarekontrollen på linje med øvrige krav i
fødevarelovgivningen.”
Mogens Jensen
/
Annelise Fenger
Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk