Kære Fødevareminister, fødevareudvalg & Fødevareministerium,
Vi skriver til dem grundet en pludselig gennemført auditering
–
der blev anmeldt sent om aftenen den 23.
marts, og blev gennemført af Fødevarestyrelsen (FVST) den 24. marts fra kl. 06:00 om morgenen.
Vi responderede sammen aften, som auditering blev anmeldt, og protesterede idet vi ikke mente at der
grundlag for at gennemføre en auditering med dels så kort tid, og dels midt i en alvorlig situation under de
COVID-19-krisen, med de sundhedsrisici en auditering ville medføre. Dette ble der ikke hørt på.
Korrespondance er medsendt. Alle vores argumenter blev dog afvist fra FVST, og auditering blev
gennemført den 24. marts 2020 tidligt om morgenen.
Den auditering som vi blev pålagt af FVST den 24. marts, hvor der
kun
blev gået efter vores håndvaske og
procedure med vask af hænder i virksomheden (det laver man ikke normalt en Auditering for at se
igennem medmindre der er en alvorlig brist i person hygiejnen).
Vi begærerede derfor negativ tester udleveret på kontrolpersonalet samt en begrundelse for, hvad der
ændrede sig fra ugen før, hvor FVST havde meddelt, at der ikke skulle ske auditering før efter COVID-19-
krisen. Vi har ingen negativ tester modtaget og konkluderer derfor, at kontrollanterne ikke var testet
negative.
Vi er generelt helt uforstående overfor, at en uanmeldt auditering havde en så stor vigtighed, at hensynet
til vore medarbejderes, kunder og det omliggende samfunds sundhedssituation skulle tilsidesættes i strid.
Det er vores opfattelse at FVST auditering blev gennemført imod regeringens klare anbefalinger. Vi
vedlægger billeddokumentation herfor FVST personale der står for tæt under Audit (person med det røde
hårnet).
At der ønskes foretaget en auditering med fokus på kun ét enkelt punkt: nemlig afdækning af forhold
omkring håndvaske, er ganske usædvanligt allerede i en almindelig situation uden COVID-19.
Under auditeringen opstod der en diskussion hvor personel fra FVST, påpegede at der kunne være en
teoretisk mulighed for kryds kontaminering, begrundet i den specifikke placering af håndvaske på vores
slagteri.
Dette undrede os
–
idet vores slagteri
–
allerede er godkendt adskillige gange af FVST, med den nuværende
opsætning af håndvaske og med de procedurer vi har implementeret for at sikre maksimal og sikker (hånd-
)hygiejne.
Vi mener ikke at der er en risiko for kryds kontaminering, og gjorde Fødevarestyrelsens kontrollanter
opmærksom herpå. Efterfølgende har vi også gjort opmærksom på dette, i selve høringsfasen for
FVST’s
mulige påbud.
Vi har i forbindelse med auditeringen efterspurgt en fagligt baseret begrundelse for at gennemtvinge
denne auditering, som kunne være udført for mange måneder og flere år siden eller vente til efter COVID-
19-krisen har stabiliseret sig.
Vi har en række spørgsmål, og indvendinger mod denne auditering, som vi meget gerne vil søge snarligt
svar på?
Herunder: