Miljø- og Fødevareudvalget 2019-20
MOF Alm.del Bilag 128
Offentligt
2103779_0001.png
KOM MED TIL DANMARKS FØRSTE
FOLKEMØDE FOR MAD
ENGESTOFTE GODS 10.-11. MAJ 2019
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0002.png
4
Madens Folkemøde
2019
Det skal du opleve på Madens Folkemøde
For at du kan navigere rundt i det store menukort af oplevelser, der venter på Madens
Folkemøde, har vi inddelt vores program i fire forskellige kategorier:
Debatter
Samtale og diskussion er kernen i Madens Folkemøde.
Det kommer det til at bugne med debatter, hvor du selv kan byde ind og forhåbent-
lig blive klogere på vores madkultur. Diskuter alt fra bæredygtig produktion og
natur til madtraditioner og gastronomi. På Madens Folkemøde fylder vi maverne
med god mad og hovederne med ny viden.
SE DEBATPROGRAMMET PÅ SIDE 5 OG 6
Madhåndværk
I Danmark har vi en førerposition, når det kommer til kvalitet i mad
og fødevarer.
På Madens Folkemøde kan du deltage i samtaler, smagninger og workshops med
de dygtigste danske madhåndværkere. Det er alt fra bagere, bryggere og fiskere til
slagtere, kokke og bønder. Kort sagt, alle de danske madhelte. Vi tror nemlig på, at
når dygtige madhåndværkere deler erfaringer med hinanden og med danskerne,
så udvikler vi os som madnation.
SE PROGRAMMET FOR MADHÅNDVÆRK PÅ SIDE 8
Sanselige oplevelser for børn og unge
Madens Folkemøde byder på en række workshops
og aktiviteter for hele familien.
Vi betragter næste generation af madører som æresgæster, og vi inviterer dem
med til spiselige, sjove og skæve oplevelser. Både store og små kan kaste sig ud i
surdejsbagning, køkkenskoler for børnebørn og bedsteforældre, og madlavning
med insekter.
De mindste kan hilse på bondegårdsdyr, lave mad over bål og samle urter i
naturen, mens de større børn og unge kan gå i pastaskole eller deltage i workshop
om fremtidsmad og bæredygtighed. Om aftenen kan familien samles til fælles-
spisning, musik og hygge under lanternernes skær.
BIL
ed
å
til og m
din billet p
de.dk.
Børn
Køb
e
lkemo
g
ge da
2 år gratis ent
beg
1
fo
adens
m
k
e
r
i
.
nkl.
50
STER
O
LET K
SE BØRNE- OG UNGEPROGRAMMET PÅ SIDE 10
Gå ombord i et kæmpe madmarked
Lolland-Falster er i fokus, når blandt andre foreningen Muld med en
række af de sejeste madaktører fra egnen indtager Engestofte Gods.
Vi har givet plads til de bedste producenter fra lokalområdet og resten af
Danmark, så du kan tage din familie og venner med på opdagelse i mere end
50 madboder. Smag for eksempel roe-spiritus fra RO’UM, lollandsk vin fra Øster-
gaard eller lokal quinoa. Der er også prisvindende chokolade og charcuterie, som
du kan skylle ned med sparkling tea og cider.
SE ALLE STANDENE PÅ MADMARKEDET PÅ SIDE 11
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0003.png
Madens Folkemøde
2019
5
Debatter
FOTO: CHRISTIAN GEISNÆS
DEBATTER
FREDAG 10. MAJ
Laden
10.00-12.15
12.30-13.15
Hvordan løser vi klimakrisen med mad?
Arr: Madens Folkemøde
Skal de nordiske lande gå forrest i den grønne omstilling?
Arr: Nordisk ministerråd, Stockholm Resilience Centre og
Stockholm University
Økonomi, struktur og ejerskab i landbruget – kan det holde de
næste 10 år?
Arr: Madens Folkemøde
Fremtidens restaurationsbranche – langtidsplanlægning eller
politiske prestigeprojekter?
Arr: REGA, Restauratørernes Garantiordning, under Danmarks
Restauranter og Caféer
Vil naturen venligst holde sig ude af køkkenet
Arr: Madens Folkemøde
Hvem bestemmer dagens ret?
Arr: Landbrug & Fødevarer
11.00-11.45
Loen
10.00-10.45
Hvordan styrker vi en grøn dagsorden i restaurantbranchen?
Arr: HORESTA
Støtter din kommune lokale fødevarer? Gør Danmark?
Arr: Netværk for kommunale fødevarestrategier, Bene t for Regions,
SBFOODINNO.eu/Professionshøjskolen Absalon.
Elefantens hule – få svar på dit fødevarespørgsmål
Arr: CPH Food (Danish Food Cluster, Københavns Universitet, DTU,
Agro Business Park, Nordic Spring)
Hvordan skaber vi plads til små innovative fødevareproducenter?
Arr: Professionshøjskolen Absalon, Lejre kommune, Økologisk
Landsforening, Guldborgsund kommune, Lolland kommune og
Sønderborg kommune.
Forsamlingshuset
10.00-14.00
14.30-15.30
Aktiviteter for
skoleklasser
Ældremad er ingen
livret
Arr: Kirk, Hatch &
Bloom
Den første nadver
Arr: Il Fornaio og Timm
Vladimirs Køkken
Cirkulær fødevarepro-
duktion
– Kan medaljen have
to forsider?
Arr: WASTEless
13.30-14.45
12.00-12.45
16.00-17.00
15.00-15.45
13.00-13.45
17.30-18.15
16.00-16.45
17.00-18.45
14.00-14.45
Hvordan får vi ere fødevarevirksomheder til at lykkes,
og hvilken rolle skal detailhandlen spille?
Arr: COOP
15.00-15.45
Kun 14 gram kød? Hvordan løfter vi den opgave?
Arr: Dansk Vegetarisk Forening og Frugtformidlingen
Amfien
11.00-11.45
Ansvaret for dyr der lever for at dø!
Arr: Verdens Bedste Fødevarer & Foreningen af Danske Fødevare-
og Landbrugsjournalister
Vores demokratiske mad
Arr: Landbrug & Fødevarer
Fra dåsebajere og durumruller til gourmetøl og gastronomi
Arr: Bryggeriforeningen og Landbrug & Fødevarer
Klimavenlige madvaner - hvorfor og hvordan?
Arr: Danmarks grønne tænketank CONCITO
16.00-16.45
Verdensmestre i økologi – både nu og i fremtiden?
Arr: Food Nation
17.00-17.15
Live podcast: Verdensmestre i økologi
Arr: Food Nation
12.00-12.45
13.00-13.45
14.00-14.45
Pavillonen
10.00-10.45
11.00-12.00
12.15-13.00
Hvordan tiltrækker vi unge til fødevarebranchen?
Arr: DI Fødevarer
Morgendagens madprofessionelle
Arr: Københavns Professionshøjskole
de
t ful
de
Tjek ram på dk,
prog moede.
lke
nsfo øje med
e
mad hold
re
og
or fle
f
book øver.
face gspr
sma
15.00-15.45
Brødløftet
Arr: Jalm&B, Batting Bakery og Andersen & Maillard
16.00-16.45
Økokartoffel – hot or not på morgendagens spisekort?
Arr: Økologisk Landsforening
17.00-17.45
Hvor blev smagen af i al den snak om mad?
Arr: Smag for Livet og Institut for Fødevarevidenskab, Københavns
Universitet - KU FOOD
Fremtidens kok
Arr: Smag for Livet og Institut for Fødevarevidenskab, Københavns
Universitet - KU FOOD
Fælles måltider bidrager til børns sundhed og læring
Arr: FOA
Hvorfor spiser vi kun smukke grøntsager?
Arr: Verdens Bedste Fødevarer og Danske Fødevare- og
Landbrugsjournalister
Hipster søger landmand
Arr: Tænketanken FREJ og Business Lolland-Falster
Løvens Hule på Lolland
Arr: Business Lolland-Falster
Det nye ’sort’ inden for fødevareudvikling
Arr: Connecting Zealand – med Erhvervshus Sjælland, Agro
Business Park og Clean
På afveje med Michelin
Arr: Madens Folkemøde
13.15-14.00
14.15-15.00
18.00-18.45
Skal maden på højskole?
Arr: Højskoleprojektet LF
15.15-16.00
16.15-17.00
17.15-18.00
18.15-19.00
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0004.png
6
Madens Folkemøde
2019
Danmarks sejeste
madfolk på Engestofte Gods
Du kan opleve nogle af landets stærkeste
madprofiler, når mad-Danmark samles
på Lolland-Falster. Deltag for eksempel i
debatten om klimaskræk og quinoas-
alater, når Masterchef-dommer Thomas
Castberg diskuterer med fødevareminis-
ter Jacob Ellemann-Jensen, eller vær
med, når Frank Erichsen fra tv-program-
met ‘Bonderøven’ er ordstyrer i debatten
om co2-neutrale køer og fremtidens
kødkvæg. Adam Price snakker mad og
religion, Ritt Bjerregaard kigger tilbage
på de sidste 30 års madkulturhistorie,
mens nogle af landets mest fremtræ-
dende kokke - blandt andet Christian F.
Puglisi fra Relæ og Matt Orlando fra
Amass - går gastronomien efter i søm-
mene.
Du kan også selv få fingrene i suppe-
dasen - bogstaveligt talt - til de mange
workshops. Dyk for eksempel ned i en
verden af kål sammen med køkkenchef
Jonas Mikkelsen fra Frederiksminde,
eller lær det gamle håndværk at fermen-
tere og sylte sild sammen med smørre-
brødskongen Adam Aamann. Naturligvis
kommer vores lokale madhelt Claus
Meyer. Du kan blandt andet høre ham
fortælle om, hvordan måltider kan skabe
forandring for socialt udsatte.
VÅGN OP TIL FUGLESANG OG NATURSKØNNE MARIBOSØERNE
Engestofte Gods åbner den smukke park
op for overnattende gæster under
Madens Folkemøde. Du kan tage sove-
pose med under armen og slå teltpælene
op lige ved Maribosøerne. Teltpladsen,
der har bade- og toiletfaciliteter, er åben
fra torsdag 9. maj frem til søndag 12.
maj, så der er god mulighed for at kom-
binere besøget på Madens Folkemøde
med en weekendtur i naturskønne om-
givelser. Det koster 200 kr. per person
for alle dage og 100 kr. for studerende.
Billetter kan købes på madens-
folkemoede.dk.
FOTO: THOMAS GRØNDAHL
DEBATTER
LØRDAG 11. MAJ
Laden
09.30-10.00
Morgenmad med madens minister og Mette Blomsterberg
Arr: Madkulturen
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45
Er vores madkultur lig med frysepizza og færdigretter?
Arr: Madkulturen
Økologisk korn til fremtidens landbrug og morgendagens brød
Arr: Meyers Madhus
Herrens Veje - om mad som religion, 1. akt
Arr: Adam Price & Madens Folkemøde
14.00-14.30
13.00-13.45
14.00-14.45
Herrens Veje - om mad som religion, 2. akt
Arr: Adam Price & Madens Folkemøde
Fremtidens fødevarer – hvad kommer på tallerkenen?
Arr: Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund og Business
Lolland-Falster
The Dorito Effect - oplæg v. Mark Schatzker
Arr: Madens Folkemøde
Hvordan nder vi frem til de klimabevidste restauranter?
Arr: Stop Spild af Mad & Business Lolland-Falster
Kan historien lære os at spise mere klimavenligt?
Arr: COOP
Fødevaredebatterne gennem de sidste 30 år
Arr: Det Grønne Museum & Madens Folkemøde
10.00-10.45
14.45-15.30
15.45-16.30
16.45-17.30
11.00-11.45
12.00-12.45
Loen
Skal supermarkederne redde klimaet for os?
Arr: Dansk Erhverv
Ny Viden: Tang, insekter og affald - tre bud på bæredygtig mad
Arr: Institut for fødevarevidenskab, Københavns Universitet - KU
FOOD
Danskerne bruger mindre tid i køkkenet – men er det et
problem?
Arr: DI Fødevarer
Ny Viden: Madmodige børn
Arr: Smag for Livet og Institut for Fødevarevidenskab, Københavns
Universitet - KU FOOD
Hvilken holdning har du fået til middag i dag?
Arr: DI Fødevarer
Bæredygtighed ud over alle grænser
Arr: Landbrug & Fødevarer
Sitopia - oplæg ved Carolyn Steel
Arr: Madens Folkemøde
Forsamlingshuset
10.00-10.45
Hvad er god
dyrevelfærd?
Arr: COOP
Mad & Mad: Mød
manden bag maden
Arr: Tænketanken FREJ
Pris: 60kr. køb billet på
madensfolkemoede.dk
Dialoggrønt for
grønsagshadere
Arr: Frugtformidlingen
Billetter udloddes i
konkurrence. Tjek
facebook.com/
madensfolkemøde
inden 2. maj
Sprøjtemidler i frugt
og grønt – grund til
bekymring?
Arr: Forbrugerrådet
Tænk og COOP
Samtalesalon: Sociale
måltider
Arr: Kirk, Hatch &
Bloom
11.30-12.45
13.00-13.45
13.45-14.45
15.00-15.45
16.00-17.00
17.15-18.00
18.15-19.00
15.45-16.30
Pavillonen
Sundere mad hele livet
Arr: Landbrug & Fødevarer
Ny viden: Mad og sundhed set fra dine tarme
Arr: Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet - KU
FOOD
”Hvad skal vi med medicin? Vi har da mad!”
Arrangør: Nestlé Danmark
Kostkontrol eller kostkonfus?
Arr: Landbrug og Fødevarer
Kaffegrums er kokkens kaviar - en samtale med Matt Orlando
Arr: Madens Folkemøde
Ja, din kotelet har været levende engang
Arr: Landbrug & Fødevarer
Kan egnsspeci kke kvalitetsfødevarer booste landområderne?
Arr: Landdistrikternes Fællesråd
Klimaskurk eller hellig ko?
Arr: Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning
1,5 millioner bramgæs – skadedyr eller resurse?
Arr: Dansk Landbrug Sydhavsøerne,
Danmarks Jægerforbund Guldborgsund
og Århus Universitet.
11.00-11.30
16.45-17.30
Amfien
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-13.00
13.15-14.00
14.15-15.00
15.15-16.00
16.15-17.00
17.15-18.00
18.15-19.00
Det oversete verdensmål: En debat om Mål 14 – Livet i havet
Arr: Letz Sushi
Kan mad og måltider sætte blus på social forandring?
Arr: Madkulturen
Stillehavsøsters - luksus eller plage?
Arr: Maritime Nyttehaver
Naturskånsom sk giver restauranter en grøn og social pro l
Arr: Foreningen for skånsomt kyst skeri
Er potentialet godt nok udnyttet i Københavns baghave?
Arr: Nordisk Center For Lokale Fødevarer
Kan mad og måltider skabe bedre liv?
Arr: Meyers Madhus
Lær hvordan du laver den perfekte fællesspisning
Arr: Lokale- og Anlægsfonden
Hvorfor er kokkefaget ikke for kvinder?
Arr: FREJA og Hotel- og Restaurantskolen
Fremtidens frø: Hvilken mad vil vi spise i fremtiden?
Arr: Danmarks Frøsamlere
11.45-12.30
12.45-13.30
13.45-14.30
14.45-15.30
15.45-16.30
16.45-17.30
17.45-18.30
lde
et fu
d
Tjek ram på
k,
rog
de.d
p
oe
kem ed
ol
m
ensf
mad hold øje flere
r
og
ok fo er.
bo
face gsprøv
sma
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0005.png
8
Madens Folkemøde
2019
Madhåndværk
MADHÅNDVÆRK
FREDAG 10. MAJ
Samtalekøkkenet
10.00-10.40
Fra muld til guld og kok til bonde
Arr: Akademiet Bocuse d’Or, Lolland Kommune, Gulborgsund Kommune
Billetter er gratis men skal bestilles via madensfolkemoede.dk
Tempeh workshop – kom i køkkenet og lær at lave det veganske vidunder
Arr: Nordhavn Manufactory
Camembert fra Møn
Arr: Per Sorup, Hårbølle Mejeri
Fermenteringens univers med Søren Ejlersen
Arr: Aarstiderne
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45
13.00-14.00
14.15-16.45
17.15-18.00
11.00-11.40
12.00-12.40
13.00-13.40
Slow Food-scenen
Jord, landmænd, forbrugere, frivillige
Med: Christian Coff fra Brinkholm.
Ostens historie i Danmark
Med: Madhistoriker Asmus Gamdrup Jensen
EGN - Lokal madkultur for de lokale
Med: Asmus Gamdruo og andre deltagere
Surt show - smagning med Andreas Harder fra Nordhavn Eddikebryggeri
Med: Nordhavn Eddikebryggeri
Unge landmænd
Med: Jyderup Højskole
Charcuteriesmagning
Med: Erik Lautrup fra Nordhavn Manufactory og Michael Museth from Folkets Madhus
Pris: 75 kr. Køb billet via madensfolkemoede.dk
Smagning: Myterne om råmælksoste
Med: Marie Linea Østergaard og Emilie Daugbjerg Christensen fra Slow Food København
Pris: 75 kr. Køb billet på madensfolkemoede.dk.
14.00-14.40
Lammefjorden og de kloge grøntsager
Arr: Claus Henriksen, køkkenchef, Dragsholm Slot
15.00-15.40
16.00-16.40
Er cider det nye surt?
Arr: Decideret cider
Koldrøgning
Arr: Ole Gravrok fra Smokepins.com og Frank Malmquist fra “Morfars Røgovn”, samt Lars
Rasmussen “røg-guru”
Kål på menuen
Arr: Jonas Mikkelsen, køkkenchef og partner, Hotel Frederiksminde
Bar i samtalekøkkenet
17.15-18.00
17.00-18.00
18.30-22.00
MADHÅNDVÆRK
LØRDAG 11. MAJ
Samtalekøkkenet
10.00-10.40
11.00-11.40
12.00-12.40
13.00-13.40
14.10-14.50
Hvor kommer kaffen fra,hvad er god kaffe og hvordan brygger du den perfekte kop?
Arr: Coop Amba
Kåring af den danske nationalret – en lang og spændende historie
Arr: MADENS HUS – Det Grønne Museum
Æblesnak med smag
Arr: Frank Erichsen (Fra tv-programmet “Bonderøven”) og Per Kølster, Kølster Malt & Øl
Bevar den gode sild! Lær hvordan med Adam Aamann
Arr: Aamanns v. Adam Aamann, kok og restauratør
Taskekrabbe masterclass - jysk tradition og gourmetråvare
Arr: Fiskerikajen
Køb billet via madensfolkemoede.dk
En hyldest til de danske farvande og marker
Arr: Restaurant LOLA ved Kamilla Seidler og Rune Toft
Knivskarpt håndværk fra Guldrummet
Arr: Guldrummet Danish Crown
Øl- og chokoladesmagning med kant
Arr: Herslev Bryghus og Friis-Holm Chokolade.
Pris: 60 kr. Køb billet via madensfolkemoede.dk
16.45-17.45
10.00-10.45
11.00-12.00
Slow Food-scenen
Høns og grise, lam og får
Med: Johanne Shimming fra Hegnsholt
Mad til byerne
Med: Maria Bojsen, Birthesminde og partner i En del af Herslev, og Christian Coff,
Råhandel og Brinkholm
Holistisk planlagt afgræsning - klimaneutralt oksekød
Med: Michael Kjerkegaard, kødproducent, gården Eskelyst
Chokolade-prøvesmagning
Med: Mikkel-Friis Holm fra Friis-Holm chokolade
Slow sh – spis, hvad vi har omkring os
Med: Martin Bregnballe fra Fangst og Joachim Hjerl fra Maritime Nyttehaver
Debat er gratis. Pris 50 kr. Køb billet på madensfolkemoede.dk
Beskyt biodiversiteten - eksempler fra en æbleplantage
Med: Kirsten Rohde, æbleproducent, Rytzebækgård, og mjødbrygger, Underfundig, og
Kim Muhlhahn, bestyrelsesmedlem, Slow Food København
Alkohol fra danske æbler
Med: Kirsten Rohde Jensen fra Underfundig, Jens Peter Bak fra Nagelsbjerg vin, August
Friedenreich Hage fra Oremandsgaard Gods. Debatten er gratis. Smagning koster 40kr
pr. billet. Køb billet via madensfolkemoede.dk
12.15-13.00
13.30-14.30
14.45-15.30
15.15-15.55
16.15-16.55
17.15-17.45
15.45-16.30
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0006.png
10
Madens Folkemøde
2019
Oplevelser for børn & unge
BØRN & UNGE
FREDAG 10. MAJ
Prøv dit eget smagsmod
Kl. 14.45 – 18.00
Sted: Børnetelt 1, børneområdet
Arr: Smag for livet og KU FOOD
Tang
og orme med Kathrine
Lykkegaard Kristensen og
CELF elever
Kl. 14.00 – 15.00
Sted: Børnetelt 2, børneområdet
Arr: Bioøkonomisk Vækstcenter
Guldborgsund
Bageworkshops og
fermentering for børn
Kl. 16.00 – 18.00
Sted: Børnetelt 2, børneområdet
Arr: Meyers Madhus
Madhåndværk i børnehøjde
- en del af fremtidens løsninger
Kl. 15.00-18.00
Sted: Københavns Madhus’ telt,
børneområdet
Arr: Fonden Københavns
Madhus
Madskoler
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: Madskoletelt
Arr: 4H, Landbrug & Fødevarer
og REMA 1000
Gratis workshop for børn: Bag
100 % din egen GoCook pizza
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: GoCook Bussen
Arr: COOP
Spor i madens landskab
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: Børneområdet
Arr: Åbent Landbrug,
Sydhavsøerne
Bliv klogere på dit affald
Kl. 14.00 -18.00
Sted: REFA teltet, børneområdet
Arr.: REFA
Madkunst med børn
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: Kunststationen,
børneområdet
Arr: Ann-Vibeke Munter
Naturens vilde gaver
Kl. 15.30 – 18.00
Sted: Danmarks Naturfrednings-
forenings telt, børneområdet
Arr: Danmarks Naturfrednings-
forening
Fødevareproduktion fra CELF
og forskellige workshops
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: CELF teltet,
Gårdspladsen
Arr: CELF
Hvad spiser vi om 30 år?
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: KBH Professionshøjskole
telt, Gårdspladsen
Arr: KBH Professionshøjskole
Besøg og smag med Institut for
Fødevarevidenskab, KU FOOD
Kl. 14.00 – 18.00
Sted: Besøg og smag med
Institut for Fødevarevidenskab,
KU FOOD, Gårdspladsen
Arr: KU FOOD
BØRN & UNGE
LØRDAG 11. MAJ
Fødevareproduktion fra CELF
og forskellige workshops
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: CELF-teltet, Gårdspladsen
Arr: CELF
Hvad spiser vi om 30 år?
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: KBH Professionshøjskole
teltet, Gårdspladsen
Arr: KBH Professionshøjskole
Besøg og smag med Institut for
Fødevarevidenskab, KU FOOD
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Besøg og smag med
Institut for Fødevarevidenskab,
KU FOOD, Gårdspladsen
Arr: KU FOOD
Lav mad med dine bedste-
forældre
Kl. 13.30 – 15.00
Sted: Det Rullende Madværksted,
Gårdspladsen
Arr.: Hello Kitchen og Hjerte-
foreningen
Pris: 50kr. per voksen. Billet
købes på madensfolkemoede.dk
Vi sylter, morter og cykler
madvarer
Kl. 15.15 – 16.15
Sted: Det Rullende Madværksted,
Gårdspladsen
Arr.: Hello Kitchen
Bageworkshops og
fermentering for børn
Kl. 10.00 – 13.00
Sted: Børnetelt 1, børneområdet
Arr: Meyers Madhus
Honning i maden. Sådan
bruger du honning og andre
biprodukter
Kl. 13.00 – 15.30
Sted: Børnetelt 1, børneområdet
Arr: Danmarks Biavlerforening
Prøv dit eget smagsmod
Kl. 10.00 – 12.00 + 15.30 –
18.00
Sted: Børnetelt 2, børneområdet
Arr.: Smag for Livet og KU FOOD
Pandekagebagning – årtiers
nationalret
Kl. 12.30 – 15.00
Sted: Børnetelt 2, børneområdet
Arr: Det Grønne Museum
Madhåndværk i børnehøjde
– en del af fremtidens
løsninger
Kl. 10.00 – 12.00 + 13.00 -
15.00 + 16.00 – 18.00
Sted: Københavns Madhus
telt, børneområdet
Arr.: Fonden Københavns
Madhus
Madskoler
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Madskoletelt, børneområ-
det
Arr.: 4H i et ikke kommercielt
samarbejde med Landbrug &
Fødevarer og REMA 1000
Gratis workshop for børn: Bag
100 % din egen GoCook pizza
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Go Cook Bussen
Arr: COOP
Spor i madens landskab
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Børneområdet
Arr: Åbent Landbrug,
Sydhavsøerne
Bliv klogere på dit affald:
Kl. 10.00 -18.00
Sted: REFA teltet, børneområdet
Arr: REFA
Madkunst med børn
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Kunststationen,
børneområdet
Arr: Ann-Vibeke Munter
Naturens vilde gaver
Kl. 10.00 – 18.00
Sted: Danmarks Naturfrednings-
forenings telt, børneområdet
Arr: Danmarks Naturfrednings-
forening
… og der er endnu flere madoplevelser i vente
Udover debatter, workshops og smagninger byder Madens Folkemøde også på en række andre madoplevelser for små og store. Du kan besøge Institut for Fødevare-
videnskab, KU FOOD i deres telt, hvor forskere og studerende står for en række spændende aktiviteter. Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland Falster og deres
madglade elever inviterer med til workshops om fødevareproduktion, og Københavns Professionshøjskole tager dig med på udforskning af fremtidens fødevarer.
MADOPLEVELSER
FREDAG 10. MAJ
Smag på nye og gamle planteproteinkilder
Tid: Fredag kl 11.00-12.00
Sted: Klapperstuen
Arr: Professionshøjskolen Absalon og
Københavns Professionshøjskole
Sæt tænderne i de nyeste madtrends
Tid: Fredag kl 12.45-13.45
Sted: Klapperstuen
Arr: Professionshøjskolen Absalon og
Københavns Professionshøjskole
Kokkeelevernes eget univers
Tid: Fredag kl. 14.45-16.30
Sted: Det Rullende Madværksted
Arr: CELF, Smag for Livet & KU FOOD
Kender du grundsmagene og har du prøvet
at gå på opdagelse i smagen?
Tid: Fredag kl. 17.00-19.00
Sted: Klapperstuen
Arr: Smag for Livet & KU FOOD
Filmvisning: A Taste of Sky - efterfulgt af
oplæg ved Claus Meyer
Tid: fredag kl. 19.00
Arr: Lolland og Gulborgsund Kommune
Billetter er gratis, men skal bestilles på
madensfolkemoede.dk
MADOPLEVELSER
LØRDAG 11. MAJ
Mega bageworkshop
Tid: Lørdag Kl. 9:30 - 10:30
Sted: Loen
Arr: Meyers Madhus
Billet koster 50 kr.
Kan købes på madensfolkemoede.dk
Madfællesskab Lolland-Falster holder
langbordsmiddag
Tid: Lørdag kl. 11.45
Sted: Klapperstuen
Arr: Madfællesskab Lolland-Falster
Smag selv fremtidens mad
Tid: Lørdag 13.30-15.30
Sted: Klapperstuen
Arr: KU FOOD
Madlavning og fællesspisning
Tid: Lørdag 17.15 - 19.00
Sted: Det rullende madværksted
Arr: Lokale- og Anlægsfonden
Billet koster 50kr. Kan købes på madens-
folkemoede.dk
Filmvisning: Kirsebæreventyret - med
instruktør Eva Mulvad og medvirkende
Harald Krabbe
tid: lørdag kl. 19.00
Arr: Lolland og Gulborgsund Kommune
Billetter er gratis, men skal bestilles på
madensfolkemoede.dk
MOF, Alm.del - 2019-20 - Bilag 128: Invitation til Madens Folkemøde 2020, fra Madens Folkemøde
2103779_0007.png
Madens Folkemøde
2019
11
Markedsliv
MULD
• Dalbakkegaard - Økologiske frilandskyllinger, ænder og æg
• Permakultur, Omstillinginitiativ Fejø og Den Helbredende Have Fejø
• Honning fra Lolland & Falster – Ellekjær og Leifs Biavl
• Økologisk frilandsgris fra Falster – Ellevang Landbrug
• Lolland Falster Vildt og Lækkert – fasanbryster og gåselår – Foreningen for fremme af
afsætning af vildt
• En smagsoplevelse ud over det sædvanlige – Frederiksdal Kirsebærvin
• Vindruedelikatesser fra Lolland
• Kernegaarden Fejø. Økologisk Fejø Æblemost og Cider. Lokal produktion
• Krenkerup Bryggeri
• Pabst Bakery
• Mangfoldigt landbrug - Lammehave økologi
• Endigegaard Sorthavregryn - Indeholder mere af det sunde
• Nordic Quinoa
• Danish Quinoa Group
• WiSH – drikkevarer med ærlig omtanke - WiSH by SEiMEi
• Væggerløse Håndbryg og Falster Destilleri
• Økologisk cider, rosé og hvidvin samt mousserende hvidvin - Stinelund Vin
• Østergaard Vinmageri
• Søholt Specialties - barokmost, events og træplanker med historie – Søholt Gods
• RO’UM, spiritus lavet på lollandske sukkerroer – RO’UM Lolland Aps
• Lokalt limousineungkvæg fra Alsø Gårdbutik
• Thorlin Spisested og Gårdbutik
MAD OG DRIKKE FOR ENHVER SMAG
Ingen skal gå sultne fra Madens Folkemøde, så naturligvis kan du vælge mellem et
bredt udvalg af mad og drikke. Uanset om du foretrækker traditionelle danske retter,
frisklavet pasta, biodynamisk naturvin eller kolde fadøl. Det er muligt at købe mad fra
kl. 09-21 både fredag og lørdag. I Muld Caféen i Kostalden kan du smage charcuterie
fra Folkets Hus Catering, Pasta Principato tilbyder pasta lavet på mel fra Lammehave
Økologi, og Thorlin Spisested byder på sandwich med grillet lam.
Hos Meyers x Saxkjøbing Hotel står menuen blandt andet på flæskestegssandwich.
Du kan også smage på menuerne hos Letz Sushi, Big Easy, der laver cajun soul food,
og Livsnyder og Bonderøv, som laver brunch begge dage og byg-selv-hot dogs.
Krenkerup-hestevognen byder på specialøl og Engestofte Gods har sørget for en bar
med et bredt sortiment. Rosforth & Rosforth, Vinrosen og Grapewise er gået sammen
om at skabe en bar for vinelskere.
MØD PARTIER, FORENINGER OG ANDRE
INSTITUTIONER
Her er nogle af de mange organisationer, politikere og uddannelsesinstitutioner, du
kan møde på Madens Folkemøde.
Sammen bliver vi hørt - FødevareDanmark
Det danske opdrætserhverv - Dansk Akvakultur
Connecting Zealand - Erhvervshus Sjælland
Breaking Bread - Verdens Bedste Fødevarer og Foodstack Community
Danmarks Biavlerforening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF)
Gastronomisk kvalitet starter i marken! - Nationalt Center for Lokale Fødevarer
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
Fælles måltider bidrager til børns sundhed og læring - FOA
Lolland og den grønne omstilling - REn Energi Lolland
Højskoleprojekt Lolland-Falster
Stevns Fødevarenetværk
Venstres lokale kandidater
Lennart Damsbo / Socialdemokratiet
Det Konservative Folkeparti
Mad giver glæde og fællesskaber - Dansk Folkeparti
Ernærings- og Sundhedsuddannelserne - Professionshøjskolen Absalon og
Københavns Professionshøjskole
SLOW FOOD
• Økologisk grisekød fra Birthesmindes gamle racer - Birthesminde
• Kvalitet, bæredygtighed, fællesskab – Herslev Bryghus
• Copenhagen Goat Milk
• Friis-Holm Chokolade
• Dansk Mjød – UNDERFUNDIG Aps
• Smagen af et sted – Madhistorie og gastronomi – KOST
• Fiskekonserves fra Nordiske farvande – FANGST
• Folkets Madhus & Michael Museth
• Grønt, mel og øl – Brinkholm CSA
• Et partnerskab om æblealkohol – Oremandsgaard og Radius Distillery
• Danske spisesnegle – bæredygtig superfood fra friland - Danske Frilandssnegle ApS
• Æblebobler fra Nagelsbjerg Vin
• Et ungt producentfællesskab ved Ringsted - Farendløse Mosteri
UAFHÆNGIGE BODER
• Kvann Kompagniet
• Insekter og tang til middagsbordet – Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund
• Copenhagen Sparkling Tea Company
• Danmarks Naturfond, Skovsgaard Gods
• Copenhagen Distillery
• Knivskarpt kød-håndværk fra Guldrummet
• Mjødbryggeriet Petersen og Sønner
• Kom og smag på en velbalanceret fadlageret akvavit – Det Danske Spiritus Kompagni
• Fejø Cider fra smålandshavet – måske Europas bedste! – Fejø Cider
• Chufa jordmandel – NORDICCHUFA Aps
• Nordhavn Eddikebryggeri og Meyers mini mølle - Meyers Food og Nordhavn Manufactory
• Håndbrygget og tappet på eget Bryggeri - Bryghuset Møn
• Mousserende vin i verdensklasse på danske frugter og bær - Andersen Winery
• Greater Copenhagen Food Startup
• Smag, holdning, håndværk – Løgismose mejeri (Røg-stand, på gårdspladsen)
ENGESTOFTE GODS 10. 11. MAJ 2019