Europaudvalget 2019-20
EUU Alm.del Bilag 355
Offentligt
2143287_0001.png
Den 30. januar 2020
MFVM 013
ORIENTERENDE NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG
om afstemninger i 2019 i Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder om
godkendelse af fødevaretilsætningsstoffer (komitésag)
KOM-dokumenter foreligger ikke
Der blev i november 2018 indført et standardmandat for behandling af ukomplicerede forslag om godkendelse af
fødevaretilsætningsstoffer. Kriterier, som regeringen har til hensigt at lægge til grund for afstemninger i disse sa-
ger, fremgår af grundnotat, som blev oversendt til Folketingets Europaudvalget den 24. oktober 2018.
Folketingets Europaudvalg vil en gang årligt modtage en oversigt over afholdte afstemninger og regeringens hold-
ning.
Oversigt
I 2019 fremsatte Kommissionen 9 forordningsforslag om godkendelse af i alt 12 fødevaretilsætningsstoffer, hvor
standardmandatet er blevet brugt til at stemme for. 7 forslag drejer sig om godkendelse af et enkelt tilsætnings-
stof, et forslag drejer sig om polysorbater, som omhandler fem tilsætningsstoffer, og for et enkelt forslag var der
alene tale om en sproglig korrektion.
Den vedlagte tabel giver en oversigt over afholdte afstemninger i 2019 om fødevaretilsætningsstoffer.
Miljø-
og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K
Tlf. 38 14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk
EUU, Alm.del - 2019-20 - Bilag 355: Notat om afstemninger i komitésager i 2019 i Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder om godkendelse af fødevaretilsætningsstoffer jf. standardmandater
2143287_0002.png
Bilag
Afstemninger i 2019 om godkendelse af fødevaretilsætningsstoffer
Afstemning
måned
8. februar
Tilsætningsstof
Carminer E 120)
Mono- og diglycerider af fedtstoffer
(E 471)
Jernlactat (E 585)
Ændringer af visse sproglige udga-
ver (andre medlemsstater)
Polysorbater (E 432-436)
Citronsyre (E 330)
Sojabønne hemicellulose (E 426)
Sorbinsyre (E 200)
Polyricinoleat (E 476)
Kategori/gruppe
Farvestof
Overfladebehand-
lingsmiddel
Stabilisator
Fødevarekategori
Kødprodukter
Citrusfrugter, meloner, ananas, ba-
naner, papaja, mango, avocado og
granatæble
Svampen Albatrellus ovinus
Dansk
holdning
For
For
For
For
For
For
For
For
For
Resultat
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
Vedtaget
21. oktober
Stabilisator
Antioxidant
Emulgator
Konserveringsstof
Emulgator
Drikkevarer
Chokolade og chokoladeprodukter
Aromatiserede drikkevarer og aro-
matiserede fermenterede mælke-
produkter
Farvestofpræparater til dekoration
af æg
Flydende vegetabilske olieemulsio-
ner