Erhvervsudvalget 2019-20
ERU Alm.del Bilag 422
Offentligt
PRESSEMEDDELELSE 18-9-2020:
Nødråb fra catering- og frokostordningsbranchen: Styrtblødningen skal
stoppes nu!
Det er kun et spørgsmål om tid, før hele catering- og frokostordningsbranchen må
”kaste
håndklædet i ringen”. Myndighedernes advarsler om at holde igen med fester samt vejledning i
begyndelsen af corona-pandemien mod buffetbespisning i kantinerne har haft store konsekvenser
for branchen. Siden har myndighederne trukket advarslen i land mod buffetservering, men
catering- og frokostordningsbranchen lider stadig under en større usikkerhed i befolkningen. En
undersøgelse fra brancheorganisationen FødevareDanmark viser, at tre ud fire virksomheder
frygter lukning.
Catering- og frokostordningsbranchen beskæftiger 6682 medarbejdere (2018) og omsatte i 2019
for over tre milliarder kr.
Det er en branche, der er særdeles påvirket af corona-pandemien og som på trods af
hjælpepakker, har været nødsaget til at acceptere en negativ indtjening hver eneste måned.
Mange i branchen har kun overlevet ved at trække på deres kassekredit eller anden midlertidig
finansiering. Regeringens seneste udmeldinger om afholdelse af private fester har samtidig sat
ekstra pres på branchen, fordi de flere afbud og udeblivelser er uden mulighed for kompensation
gennem hjælpepakker.
I uge 37 tog brancheorganisationen FødevareDanmark temperaturen på catering- og
frokostordningsbranchens klemte situation. De deltagende virksomheder svarer alle, at de har
oplevet aflysning af arrangementer og nedgang i ordre i forbindelse med de nye restriktioner.
Derudover siger mere end 4 ud af 5 (84 pct.), at kunderne kontakter dem og udtrykker usikkerhed
omkring, hvorvidt de skal rykke deres planlagte arrangementer. Direktør og ejer af Choicefood,
Ronni Lundegaard uddyber:
”Vores
kunder er forvirrede over alle de udmeldinger, der hele tiden kommer. Bekymringen og
angsten for at gøre noget forkert fylder meget hos kunderne. Er de det mindste i tvivl, så vælger de
at aflyse. Kunder er bange for en shitstorm”.
Samtidig peger mere end 2 ud af 3 (68 pct.) på, at de frygter, at det har konsekvenser for
muligheden for at få kompensation, at Regeringen og myndigheder udsteder et påbud og ikke et
forbud. Ronni Lundegaard udtrykker særlig bekymring ved Regeringens sondring mellem påbud og
forbud.
”Det er helt utilstedeligt, at de,
der er tvangslukkede, er bedre stillet end de, der oplever
omsætningstilbagegang direkte relateret til COVID-19 og foranlediget af de restriktioner, som
Regeringen har indført og opfordrer til.”
Han udtrykker samtidig, at catering- og frokostbranchen er særligt sårbar i den nuværende
situation.
ERU, Alm.del - 2019-20 - Bilag 422: Henvendelse af 18/9-20 fra FødevareDanmark om akut behov for krisehjælp til små og mellemstore fødevarevirksomheder
2247472_0002.png
”Det
er ikke ok, at en evt. hjælpepakke kun er gældende, hvis omsætningen er faldet med mere end
35 pct., dels fordi vi har øgede udgifter til lønomkostninger grundet portionspakning og dels fordi
vi er en branche med meget små marginaler, så konsekvensen ved faldende omsætning er relativt
set større end
a dre ra her so vi or alt sa
e lig es ed”
understreger direktøren.
At det er påbud og ikke forbud, er ikke gået branchen hen over hovedet. Her mener man
myndighederne bevidst udsteder påbud omkring fester og forsamlinger, for netop ikke at skulle
udstede nye økonomiske hjælpepakker.
Catering og frokostordningsbranchen rækker derfor nu hånden i vejret og beder indtrængende om
hjælp til at stoppe styrtblødningen med fire konstruktive kompensationstiltag:
1.
Midlertidig kompensation for selvstændige (23.000 kr. månedligt) forlænges til 31-10-2020
2.
Den del af virksomhedernes omsætningsnedgang, som vedrører levering til nedlukkede
brancher (koncerter, events, store julefrokoster o.lign.) kompenseres på lige vilkår med de
andre 100% underleverandører til selvsamme brancher.
Modellen kan være en kompensationsperiode fra 01-08-2020 til 31-12-2020.
Referenceperiode 01-08-2019 til 31-12-2019. Der kan søges for de første 3 måneder, 4
måneder eller alle 5 måneder. Det er et krav for kompensation, at virksomhederne kan
dokumentere at omsætningen i referenceperioden svarer til den forventede omsætning i
kompensationsperioden. Ansøgningen kræver revisionspåtegnelse.
3.
Direkte lønkompensation for de ekstra lønomkostninger som vedr. portionspakning.
(Periode 01-08-2020 til 31-10-2020)
Modellen kan være, at alle frokost/kantinevirksomheder, hvor en del af deres kunder
kræver portionspakket frokost, kompenseres med et beløb svarende til 20 % af deres
samlede lønomkostninger i perioden. Virksomhederne skønner ifb. med ansøgning, og
staten kan efterfølgende kontrollere tallenes korrekthed, ved at se på den enkelte
virksomheds lønudgift. Det er et krav for kompensation, at virksomhederne kan
dokumentere at minimum 25 % af deres frokost/kantine omsætning kræver
portionspakket frokost (ansøgning kræver revisionspåtegnelse)
4.
Lønkompensationsperioden forlænges indtil 31-10-2020 efter samme vilkår som hidtidigt.
For yderligere information, kontakt: Ronni Lundegaard tlf. 24213326, e-mail:
[email protected]
Link til pressefotos Ronni Lundegaard Sørensen:
https://www.dropbox.com/sh/av11ns2vrhvhvvt/AAB3qrgbZpbPxAuu81PFWjtPa?dl=0
ERU, Alm.del - 2019-20 - Bilag 422: Henvendelse af 18/9-20 fra FødevareDanmark om akut behov for krisehjælp til små og mellemstore fødevarevirksomheder
2247472_0003.png
Bilag
n: 42
ERU, Alm.del - 2019-20 - Bilag 422: Henvendelse af 18/9-20 fra FødevareDanmark om akut behov for krisehjælp til små og mellemstore fødevarevirksomheder
2247472_0004.png