Erhvervsministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Sundhedsministeriet
Miljø- og Fødevareministeriet
Styrelsen for Patientsikkerhed
Den 21. april 2020.
Vedr.: Retningslinjer om ansvarlig indretning af kontorarbejdsplader mv. med
henblik på en ansvarlig genåbning af Danmark i lyset af udbruddet af CO-VID-19
Erhvervsministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed ud-
stedte den 8. april d.å. et sæt retningslinjer om genåbning af Danmark, herunder om
brug af kantiner.
FødevareDanmark, som bl.a. repræsenterer organisationen Danske Frokost- og Cate-
ringleverandører, erfarer nu, at disse retningslinjer volder vanskeligheder i praksis. Det
gælder især
”lukning af buffet”. Dels kan der være usikkerhed om, hvad der forstås ved
”buffet”,
dels er der, hvis portionsanretninger ikke er buffet i retningslinjernes forstand,
betydelige udfordringer med arbejdet hos de virksomheder, som leverer maden til kanti-
nerne.
Danske Frokost- og Cateringleverandører anfører således følgende udfordringer ved kun
at udbyde portionsanretninger i kantiner:
Smitterisici via emballage øges, da man bruger meget mere, og flere personer er
i berøring hermed (kokke, chauffører, piccoline/buffist, er m.fl.).
Modtagerne af portionsanrettet frokost tager ofte ingen andre forholdsregler
end at få leveret frokosten i portioner eller tager uhensigtsmæssige forholdsreg-
ler, hvilket kan danne smittekæder i virksomhederne.
FødevareDanmark | Poppelvej 83 | DK-5230 Odense M | Tlf.: +45 63730000 | E-mail: [email protected]