Aktstk. 99 Aktstykke om udmøntning af reserve til minimumsnormeringer i 2020

Af: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Folketingsår: 2019-20
Status: Tiltrådt

Om aktstykket

Fremsat:
19-02-2020
Afgjort:
23-03-2020
Paragrafområde:
§ 20 Børne- og Undervisningsministeriet
Afgørelse:
Tiltrådt af et flertal i Finansudvalget den 23-03-2020 (udvalget med undtagelse af Det Konservative Folkepartis medlem og Liberal alliances medlem af udvalget, der stemte imod aktstykket).

Venstres medlemmer af udvalget stemmer hverken for eller imod aktstykket.
Venstre støtter grundlæggende et løft af vores børneområde, men Venstre kan ikke støtte et aktstykke, der betyder, at over 64.000 danske børn - alene i år - udelukkes fra at få bedre normeringer i deres dagtilbud. Venstre er også imod den skævvridning mellem drifts- og ejerformer, der i sidste ende kan føre en centralisering med sig. Som svarene også viser, så vil det gå hårdest ud over landdistrikterne og de børn, som har deres pasningstilbud der. Det kan Venstre ikke støtte op om. Selvom Venstre kan støtte aktstykkets intention om bedre normeringer i danske dagtilbud, mener Venstre, at regeringens håndtering af aktstykket, der søges gennemtrumfet på trods af, at al almen parlamentarisk skik i øjeblikket er tilsidesat med nedlukningen pga. COVID-19, er et udtryk for mangel på ordentlighed. Venstre er uforstående overfor, at regeringen ikke tager bestik af krisens alvorlighed og indser, at tiden ikke er til at fortsætte normeringsdiskussionen – det pædagogiske personale er end ikke på arbejde i disse uger, børnene er sendt hjem og de kommunale forvaltninger er lukket ned til et minimum.
Venstre er helt uforstående overfor hvorfor regeringen og de røde støttepartier negativt vil diskriminere så mange børn i Danmark udelukkende på baggrund af det pasningstilbud, som deres forældre har valgt.
Venstre har med over 50 spørgsmål til aktstykket, fået klarlagt, at det er et rent ideologisk valg at udelukke 64.000 børn, idet svarene viser, at der godt kunne være stillet de samme formelle krav om f.eks. revisorpåtegnede regnskaber mm. som der stilles til kommunerne.
Ovenstående politiske holdninger er også grunden til, at Venstres medlemmer af udvalget stemmer hverken for eller imod aktstykket
Dokumentdato: 23-03-2020
Modtaget: 23-03-2020
Omdelt: 23-03-2020

Tiltrådt aktstykke

20191_aktstk_afgjort99.pdf