Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 (2. samling)
MOF Alm.del Bilag 70
Offentligt
Invitation til Mjødens dag 2019
–
få faglig indsigt og smag på den historiske drik, som der er en voksende interesse for
Vi håber, du har lyst til at blive klogere på mjødens univers. De senere år er vi en række innovative
mikro mjødbryggere, der har kastet os ud i at genoptage det gamle erhverv som mjødbryggere og
udforske, hvad det er muligt at fremtrylle af smagsvarianter, når vi arbejder med honning som
grundmateriale sammen med urter, krydderier, frugt, most eller rene honningtyper.
Sidste år gik vi for første gang sammen for fejre den nordiske mjød med en fælles event Mjødens
Dag, der blev en stor publikums succes, som gentages igen her 29. september 2019. Vi har valgt at
udvide arrangementet med en faglig dag mandag 30. september - hvor vi håber, at se dig/jer, og
at du allerede nu vil reservere tid din kalender til at komme.
Der er i de senere år etableret en række mikro mjødbryggerier, der har hver deres stil, men fælles
for os er, at vi lægger vægt på håndværket og brug af dansk honning i kombination med
krydderier, urter, frugt og most. I 2018 kunne vi præsentere smagsprøver på over 35 forskellige
mjød og i år vil vi nå op på omkring 50 forskellige varianter fra de søde til de tørre typer fordelt på
mindst 10 mjødbryggerier.
Datoen for Mjødens Dag er ikke valgt tilfældigt, men en genoptagelse af en gammel nordisk
tradition, hvor høsten blev fejret på Mikkelsdag med mjød. I kan læse mere om arrangementet på
www.mjødensdag.dk og facebook mjodensdag.
Mandag d. 30. september
bliver vores fælles faglige dag, hvor alle interesserede fagfolk kan
komme og deltage sammen med mjødbryggerierne.
Formiddagen er programsat med faglige oplæg, hvor der kommer eksperter og deler ud af deres
viden om b.la. gæring, aromaer, lagring m.m.
Efter frokosten er der tid til smagning og en debat om hvilke muligheder I ser for mjød i relation til
jeres fag / virksomheder.
Stedet er: Snoremark, Gundsølillevej 52, Tågerup, 4000 Roskilde