Tak, formand.
Lovforslaget omhandler egentlig bare en revision, men Dansk Folkeparti vil ikke stemme ja, vi vil anbefale at stemme nej til revisionen.
Hvorfor vil vi så det?
Jo, evalueringen fra ministeriet viser jo, at der ikke er nogen kommuner, der bruger den.
Loven er en fiasko!
Der er en enkelt kommune, der har ønsket at oprette, og så er der syv, der så foreslår, at man i stedet kan have en selvstændig afdeling på en kommunal grundskole.
Og det er 71 kommuner, der har svaret, og det er ret mange, det er tre ud af fire.
Så vi har et ganske godt billede af, at loven er en fiasko, og vi har ikke brug for den.
Lad mig lige gå tilbage, til dengang loven blev vedtaget i Folketinget.
Der var jo en voldsom debat, for det var noget af en overraskelse for Dansk Folkeparti pludselig at se en socialdemokratisk ledet regering foreslå det her, efter at vi sammen havde lavet en folkeskolereform.
Og under folkeskolereformen havde vi diskuteret internationale kommunale grundskoler, og det endte med, at vi tog det ud.
Hvad gør den socialdemokratisk ledede regering så?
Den siger bare, at så laver vi en lov uden for folkeskolen.
Dermed har de jo banet vejen for, at andre regeringer og ministre kan gøre det samme, hvilket vi jo så har benyttet os af, og der har Socialdemokraterne været rigtig vrede.
Så vores anbefaling er, at vi dropper den her lov.
Og lad os da tage den revision med det samme, for den vil sandsynligvis vise nogenlunde, hvad evalueringen viser.
Der er ikke brug for den lov.
Vi har mulighed for at oprette internationale grundskoler hos privatskolerne og friskolerne, og det må være rigeligt.
Det støtter Dansk Folkeparti, men vi ønsker ikke at bruge kommunale skatteyderpenge til at oprette en international grundskole, hvor man underviser i tysk, engelsk og fransk i alle fag.
Skatteyderpenge skal gå til at undervise på vores modersmål, og det er dansk.
Derudover kan de her såkaldte kommunale internationale grundskoler ikke fungere, uden at der er danske elever, der er på skolen, fordi kundegrundlaget simpelt hen ikke er stort nok.
De virksomheder, der findes rundtomkring, kan ikke levere nok børn fra forældre i udlandet.
Så pludselig får vi så en A- og en B-skole, hvor nogle går på de her internationale grundskoler og bliver undervist i et sprog, der ikke er deres modersmål.
Og vi ved fra undersøgelser, at det giver dårlige resultater, og vi ved fra universitetet, at man lærer mindre, når det ikke foregår på dansk, og vi ved også, at lærerne er ringere til at levere undervisningen, når det ikke foregår på deres modersmål, som er dansk.
Så der er simpelt hen så mange gode argumenter for at droppe loven.
Hvis det så endelig er sådan, at virksomhederne virkelig ønsker sig sådan en international grundskole, så kan de da indgå samarbejde med friskolerne, og så kan de betale for det og støtte det.
Men ønsker de det?
Nej, virksomhederne i Danmark har ofte sådan en kontanthjælpsmentalitet, de ønsker, at staten skal betale det hele, når det drejer sig om dem selv.
Så i Dansk Folkepartis øjne synes vi egentlig, at vi fuldstændig skal starte forfra.
Kassér loven, lad os tage revisionen med det samme, og den vil sandsynligvis vise, at der ikke er brug for loven, da der ikke er nogen, der gider at bruge den, og der er ingen grund til, at vi går ind og ændrer på loven.
Jeg håber da selvfølgelig, at der er andre her i salen, der kan se det fornuftige i det.
Det er ingen skam at måtte indrømme, at man har taget fejl, at man har lavet noget, der ikke duer – den lære tror jeg alle en gang imellem her i livet må tage.
Dansk Folkepartis meget klare anbefaling er, at vi siger nej til loven, for vi vil have en revision nu, og så om et års tid dropper vi den.