Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
1970999_0001.png
Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2018-62-169-03070
Den 17. november 2018
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 56 (UUI alm. del) stillet 30. oktober 2018
efter ønske fra Sofie Carsten Nielsen (RV).
Spørgsmål nr. 56
”Vil
ministeren tage initiativ til, at fødevarekontrollen kontrollerer maden på kriminalforsorgens
udrejsecentre?”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser:
”Fødevarestyrelsen
kontrollerer overholdelse af reglerne i køkkener på udrejsecentrene på samme vis
som i andre fødevarevirksomheder i Danmark.
Hyppigheden for kontrol i fødevarevirksomheder fastlægges ud fra en individuel aktivitetsbaseret
risiko- og behovskarakterisering. Virksomheder tildeles såkaldte risikopoint, afhængig af bl.a.
virksomhedens processer, aktiviteter, produkter og kundegrundlag. Disse point resulterer i, at
virksomheden indplaceres i en risikogruppe, for hvilken der i kontrolbekendtgørelsen er fastsat en
kontrolfrekvens.
Derudover vurderer Fødevarestyrelsen løbende, hvilket behov der er for at gennemføre kontrol i den
enkelte virksomhed. Virksomheder med god regelefterlevelse kan opnå elitestatus og dermed få
reduceret kontrolfrekvens, mens virksomheder, der er sanktioneret for overtrædelser, får opfølgende
gebyrbelagt kontrol.
Som et supplement til frekvenskontrollen kan fødevarevirksomheder desuden blive udpeget til mere
målrettede kontrolindsatser som prioriteret kontrol og kampagnekontrol. Principperne for
beregningen af kontrolfrekvensen fremgår af Fødevarestyrelsens Kontrolfrekvensvejledningen på
fødevareområdet, som kan findes på
www.fvst.dk.”
Jakob Ellemann-Jensen
/
Esben Egede Rasmussen
Miljø-
og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216
København K
Tlf. 38
14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk