Regeringen og Dansk Folkeparti har den 29. januar 2019 indgået aftale om modernisering af campingreglementet, hvorefter det bl.a. bliver muligt at etablere større og højere campinghytter, det maksimale antal campinghytter ophæves og alternative boligformer tillades.
Samtidig øges muligheden for vintercampering og den maksimale opholdstid i hytterne bliver nu 20 dage. Det må forudses, at campingpladsernes energibelastning øges markant herved, fordi campingpladsers ”boliger” af forskellig slags traditionelt alene er indrettet til sommerbrug og hermed dårligt isoleret. Campingpladserne har for nylig opnået reduktion i energiafgiften med henvisning til, at de er sidestillet med hotelværelser. Imidlertid er hotelværelser omfattet af bygningsreglementet almindelige regler for energiforbrug. Herved åbnes for et omfattende energiforbrug på campingpladserne, der slet ikke er i tråd med samfundets øvrige energibesparelser.
a) Vil ministeren bekræfte, at bygningsreglementets krav til sommerhuse, campinghytter og lignende ferieboliger fortsat gælder for campinghytter, campingværelser og sammenbyggede campinghytter, og at de ligeledes er gældende for de mobilehomes og beboelige pavilloner, der ikke kan indregistreres som campingvogne og som skal kunne anvendes om vinteren?
b) Vil ministeren arbejde for, at energikravene til ferieboliger, der benyttes til vinterophold, skærpes i forhold til de gældende regler for sommerhuse, campinghytter og lignende ferieboliger?
c) Vil ministeren bekræfte, at øvrige bygninger på campingpladserne, som f.eks. opholds- og baderum fortsat skal opfylde bygningsreglementets almindelige krav om bl.a. energiforhold og tilgængelighed for handicappede?
Dato: 30-01-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne:
fysisk planlægning