Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 (1. samling)
MOF Alm.del Bilag 308
Offentligt
2005703_0001.png
Temadag om gastronomi for
Folketingets Miljø- og Fødevare-
udvalg onsdag d. 30. januar 2019
22.01.2019
Baggrund og afsæt for temadag
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg ønsker fagligt input om gastronomi, herunder ud-
viklingen i dansk gastronomi på højt plan.
Madkulturen og Food Nation foreslår nedenstående program for en temadag, der samlet
vil imødekomme ønskerne fra udvalget. Gennem programmet udfoldes forståelse af ga-
stronomi som læren om og kunsten at spise og drikke godt. Menuen vil derfor spænde
over top- og hverdagsgastronomi med perspektiveringer til, hvordan dette har en betyd-
ning for turisme, eksport samt mad- og måltidsvaner.
Judith Kyst, Direktør hos Madkulturen og Lise Walbom, Direktør hos Food Nation vil del-
tage og stå til rådighed som ressourcepersoner under hele programmet.
Praktik
Onsdag d. 30. januar 2019
Adresse:
Food Nation
Vesterbrogade 4A, 4. sal
1620 København V
1/3
MOF, Alm.del - 2018-19 (1. samling) - Bilag 308: Program for temadagen om gastronomi den 30/1-19
2005703_0002.png
Program for temadag
Tid
13.05-
13.15
Hvem
Judith Kyst
Direktør, Madkulturen
Lise Walbom
Direktør, Food Nation
Jesper Vollmer
Kok og medlem af team
Gastro
Trine Hahnemann
Direktør Hahnemanns Køkken
og medlem af team Gastro
13.45-
14.00
14.00-
14.30
Kaffepause
Fagligt fokus
Velkomst og præsentation af program
13.15-
13.45
Danmark: Globalt centrum for gastronomi
Jesper Vollmer og trine Hahnemann fortæller om arbejdet
med Gastro 2025. Herunder visioner for, hvordan man kan
støtte en fortsat udvikling af gastronomi på topniveau i
Danmark
Pelle Øby
Direktør, FOOD
Anja Hartung Sfyrla
Chef for forretningsudvikling,
Visit Denmark
Gastronomi i verdensklasse: Hvordan fastholder vi
Danmarks position som gastronomisk turistattraktion?
Pelle Øby fortæller om Danmarks gastronomiske position,
og Anja Hartung Sfyrla fortæller om Visit Denmarks arbejde
med at promovere Danmark som turistdestination gennem
gastronomien. Danmark har altid været kendt for bacon,
smør og butter cookies, men hvem havde for 20 år siden
troet, at vi i dag ville være en ledende
gastronomidestination, der huser nogle af verdens bedste
restauranter?
Fremtidens fødevareuddannelser: Hvordan understøt-
ter vi fremtidens fødevaretalenter?
Uffe Nielsen fortæller om kokkelandsholdets erfaringer med
talentudvikling og arbejde for at styrke kendskab til dansk
gastronomi. Bo Jacobsen supplerer med et oplæg om ud-
fordringer med rekruttering i restaurationsbranchen og
hvilke tiltag, der kan iværksættes for at gøre branchen
mere attraktiv.
14.30-
15.00
Bo Jacobsen
Restauratør
Uffe Nielsen
Restauratør og formand for
Kokkelandsholdet
15.00-
15.15
Pause
2/3
MOF, Alm.del - 2018-19 (1. samling) - Bilag 308: Program for temadagen om gastronomi den 30/1-19
2005703_0003.png
15.15-
16.15
Judith Kyst
Direktør, Madkulturen
Mette Blomsterberg
Konditor
Demokratisering af gastronomien
Judith Kyst forklarer, hvordan Madkulturen arbejder med at
demokratisere topgastronomien. Med Mette Blomsterberg i
spidsen bruges skoleprojektet Madkamp som case til at il-
lustrere, hvordan elementer fra topgastronomien kan over-
sættes til hverdagsbrug med henblik på at styrke dan-
skerne som kompetente forbrugere, der tager kritisk stilling
til mad og måltider.
Gastronomi som løftestang for øget eksport
Lise Walbom sætter fokus på hvilken betydning dansk ga-
stronomi har for dansk eksport af fødevarer, og hvordan vi
kan benytte gastronomien som platform for fortællingen om
danske styrkepositioner over for internationale interessen-
ter blandt andet igennem white paper om gastronomi.
Tour i Food Nations Visitor Centre
I får en rundtur i Food Nations Visitor Centre. Besøg fortæl-
lingsvæggen der giver en historisk indflyvning til hvordan
Danmark blev en ledende fødevarenation, besøg solution
boxen og dyk ned i relevante cases og besøg den danske
fødevareklynge i ”Virtual
Reality Loungen”.
Dagen afsluttes med snacks tilberedt af Kokkelandsholdet.
16.15-
16.30
Lise Walbom
CEO, Food Nation
16.30-
17.00
Team Food Nation
3/3