Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 (1. samling)
MOF Alm.del Bilag 120
Offentligt
26. SEPTEMBER 2018
MÅLRETTET FOKUS PÅ
DYREVELFÆRD I
GRISESTALDENE
Der skal være endnu bedre grisevelfærd i de danske stalde. Sådan lyder ambitionen
fra de danske svineproducenter i Landbrug & Fødevarer Svineproduktions nye strategi,
der skal fremtidssikre produktionen i Danmark og fastholde det gode renommé i
udlandet.
PRESSEMEDDELELSE AF LANDBRUG & FØDEVARER SVINEPRODUKTION
Internationalt set befinder dansk svineproduktion sig i verdenseliten. Det gælder for
kvalitet og effektivitet, men også for dyrevelfærd, fødevaresikkerhed samt
bæredygtighed. Og det har resten af verden også opdaget. Mere end 130 lande
importerer dansk gris.
Sådan skal det blive ved med at være, og derfor har Landbrug & Fødevarer
Svineproduktion vedtaget en ny strategi gældende til 2020 med fokus på at fastholde
og videreudvikle den danske førerposition.
Med fokus på både fødevaresikkerhed, sporbarhed, bæredygtighed, og dyrevelfærd vil
de danske svineproducenter selv sætte retningen, flytte sig og holde orden i egne
rækker. Og med en række nye initiativer ønsker branchen at højne niveauet af og
fortsætte udviklingen for bedre grisevelfærd i staldene.
Branchen vil blandt andet i langt højere grad bruge den viden, der indsamles hos
besætningerne i forbindelse med kontrolbesøg, til at højne dyrevelfærden.
Hvert år gennemføres mere end 3000 kontrolbesøg i regi af DANISH, der er da nske
svineproducenters eget kvalitetsprogram. Resultaterne fra kontrolbesøgene i 2017
viser, at det går fremad på en række punkter med eksempelvis staldindretning, men at
der fortsat er udfordringer med korrekt håndtering og behandling af syge og
tilskadekomne dyr.
Det vil og kan vi gøre bedre, lyder det fra Erik Larsen, formand for Landbrug &
Fødevarer Svineproduktion: