Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 (1. samling)
EFK Alm.del Bilag 166
Offentligt
Invitation til konferencen: Fødevarer i et ændret klima
Fødevarer er en af de mest betydende kilder til udledning af klimagasser. Hvis vi skal nå FNs målsætning om
at undgå temperaturstigninger på mere end to grader, er der behov for radikale omlægninger i både
fødevareforbrug og fødevareproduktion.
Landbrug, virksomheder, forbrugere og samfundet har et fælles ansvar for at reducere fødevarernes
klimabelastning. Aarhus Universitets interdisciplinære center for klimaforandringer, iCLIMATE inviterer
derfor aktørerne til en diskussion om løsningerne.
Det sker på en konference i Eigtveds Pakhus, mandag den 18. marts 2019 kl. 9.30 – 16.00.
Konferencen sætter fokus på de udfordringer og dilemmaer, som landbruget, virksomhederne, forbrugerne
og samfundet i det hele taget står overfor i forbindelse med klimaændringerne: Hvad er mulighederne for
at begrænse fødevarernes klimapåvirkning, hvordan kan dansk landbrug, fødevarevirksomhederne,
detailhandelen og forbrugere samarbejde om en klimavenlig udvikling, og hvad er dansk landbrugs rolle i
en verden hvor klimaændringer mange steder truer fødevareproduktionen?
Dette emne er også højt på den politiske dagsorden, og vi vil derfor også glæde os til at se medlemmer af
Folketinget til konferencen.
Se program på:
http://dca.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/konference-foedevarer-i-et-aendret-klima/
Medlemmer af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget er meget velkomne til at deltage. Tilmelding kan ske
ved at sende en mail til
Da der serveres frokost, bedes man ved tilmeldingen
gøre opmærksom på eventuelle allergier eller fødevarepræferencer (fx vegetar).
Med venlig hilsen og på vegne af iCLIMATE
Professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet