Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 (1. samling)
EFK Alm.del Bilag 104
Offentligt
1988520_0001.png
Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Christiansborg
1240 København K
Ministeren
Dato
13. december 2018
J nr.
2018-3419
Opfølgende spm. på samråd E om hvor mange dansk landbrug kan brødføde
På samråd E den 8. november 2018 lovede jeg at vende tilbage på et spørgsmål
fra EFK-udvalget vedrørende, hvor mange mennesker, der kan brødfødes af dansk
landbrug.
Hertil kan jeg oplyse, at den danske fødevareproduktion, som den er sammensat i
dag, årligt skaber fødevarer med et samlet kalorieindhold på ca. 13.000 mia. kalori-
er. Dermed kan den danske fødevareproduktion brødføde ca. 10-15 mio. menne-
sker
afhængigt af det daglige kalorieforbrug pr. person, jf. tabel 1.
Tabel 1
Antal mennesker, der årligt kan brødfødes af den danske fødevareproduktion afhængigt af
kalorieindtag
Kalorieindtag
Anbefalet indtag (WHO)
Gennemsnitligt indtag,
danskere
Gennemsniligt indtag,
europæere
Gennemsnitligt indtag,
kinesere
Kalorieindtag pr. per-
son/dag, Kcal.
2.300
3.396
3.359
3.044
Antal brødfødte, mio.
mennesker
15,2
10,3
10,4
11,5
Kilde:
Kilde: Schou, J.S, Elleby, C. og Lind, K.M., IFRO (2016)
Med venlig hilsen
Lars Chr. Lilleholt
Energi-, Forsynings- og
Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K
T: +45 3392 2804
E: [email protected]
www.efkm.dk
Side 1/1