B 57 er stort set identisk med et tidligere beslutningsforslag fra sidste år.
Dansk Folkeparti trak det gamle forslag tilbage og sendte det i høring, fordi det under førstebehandlingen kom frem, at der var nogle partier, der ville støtte forslaget, hvis det blev sendt i høring først.
Nu har forslaget så været i høring, og ikke overraskende har man fundet ud af, at der ikke er en voldsomt stor del af uddannelsesinstitutionerne, der har bederum – heldigvis, vil jeg sige.
På Uddannelses- og Forskningsministeriets område er det 10 ud af 37 institutioner, og på Undervisningsministeriets område er det 27 institutioner, der har svaret ja til, at de har bederum.
Men det er langtfra alle institutioner, der har svaret.
Så reelt ved vi ikke, præcis hvor mange der er, men der er i hvert fald mindst 37.
Når vi i Dansk Folkeparti synes, at det er vigtigt at lovgive på dette område, selv om der altså heldigvis er så få bederum, som der er, så er det, fordi vi har oplevet, at elever og studerende har været kede af at føle sig tvunget ind i én bestemt livsstil.
Det er sket, ved at det har været muligt for andre grupper af elever at holde øje med, om de har brugt bederummet til de obligatoriske islamiske bønner.
Et bederum har dermed skabt rammerne for, at der kan udøves en social kontrol af en art, der bestemt ikke er behov for på en dansk uddannelsesinstitution.
Dertil kommer, at der ét sted også er blevet fundet radikaliserende litteratur i et bederum.
Man kan derfor frygte, at bederum også giver rammer for en islamisk radikalisering.
Og ingen af delene er ønskværdige i Danmark.
Dette forslag løser naturligvis ikke alle integrationsproblemer i Danmark – langtfra.
Det løser ikke alle problemer med social kontrol i Danmark.
Men det kan måske hjælpe på bare et lillebitte område og kan gøre det nemmere for unge muslimer, der ønsker at leve et mere sekulært liv, at vælge en uddannelsesinstitution og føle sig godt tilpas der.
Vi har hørt andre partier på det seneste tale meget mere positivt om lovgivning på disse bløde integrationsområder – dér, hvor vi forsvarer dansk kultur og dansk frihed.
Vi har hørt andre partier tale om, at det f.eks.
er en god idé at lovgive om, at der faktisk skal være svinekød i institutionernes madplaner.
Det har vi hele tiden selv syntes i Dansk Folkeparti, for vi ønsker at forsvare dansk kultur og dansk frihed.
Derfor er vi selvfølgelig glade for, at der nu også er andre partier, der har fået det på den måde.
For desværre er det sådan, at det ikke bare går af sig selv at bevare og forsvare dansk kultur og frihed.
Vi er glade for, at undervisningsministeren har sendt et hyrdebrev ud til uddannelsesinstitutionerne om, at de bør overveje, om det er en god idé med et bederum.
Det er bare ikke nok.
For det har ikke fået bederummene til at forsvinde, og dermed har vi stadig væk de samme problemer med social kontrol.
For når vi ønsker at forbyde bederummene, er det jo for at give alle den frihed, som bør være selvskreven i det danske samfund, nemlig at man kan vælge at leve, som man ønsker, uden at blive overvåget og kontrolleret.
Kan man blive overvåget og kontrolleret, får man dermed sværere ved at blive en del af det danske samfund – integrationen gøres vanskeligere.
Vi havde derfor håbet meget på, at andre partier, især de partier, der udtalte sig positivt om forslaget sidste gang, havde kunnet bakke op om vores forslag.
Men jeg takker for dagens debat.