Holbergsgade 6
DK-1057 København K
T +45 7226 9000
F +45 7226 9001
W sum.dk
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg
Dato: 04-06-2018
Enhed: SUNDOK
Sagsbeh.: SUMMHA
Sagsnr.: 1803880
Dok. nr.: 619301
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har den 7. maj 2018 stillet følgende spørgs-
mål nr. 951 (Alm. del) til sundhedsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er
stillet efter ønske fra Søren Egge Rasmussen (EL).
Spørgsmål nr. 951:
”På
Randers Regionshospital vælger mellem 1/3 og ¼ af patienterne den plantebase-
rede valgmulighed, som tilbydes på hospitalet. Ministeren bedes redegøre for det
forhold, at alle offentlige køkkener tilbød en plantebaseret valgmulighed, og mellem
1/3 og ¼ af alle måltider, som blev spist i det offentlige, var et plantebaseret måltid,
ligesom det er på Randers Regionshospital, hvor stor en andel af den estimerede øko-
nomiske gevinst ville da kunne realiseres derved, målt i milliarder danske kroner? Der
he vises til artikle ”Skru ed for
det animalske og spar sundhedsvæsenet for milliar-
der” bragt i Magasi et Helse, arts
8.”
Svar:
Sundheds- og Ældreministeriet har ikke umiddelbart kendskab til, at der foreligger
danske undersøgelser, som belyser de samlede samfundsøkonomiske konsekvenser
af, at der sikres et plantebaseret måltid ved offentlige køkkener og under forudsæt-
ning af at mellem 1/3 og ¼ af alle måltider, som blev spist i det offentlige, var et plan-
tebaseret måltid, som det må forudsættes, at skulle lægge til grund for besvarelsen af
spørgsmålet.
Med venlig hilsen
Ellen Trane Nørby
/
Mads Hansen