Skatteudvalget 2017-18
SAU Alm.del
Offentligt
1825339_0001.png
29. november 2017
J.nr. 2017-7485
.
Til Folketinget
Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 60 af 1. november 2017 (alm. del).
Karsten Lauritzen
/ Jeanette Rose Hansen
SAU, Alm.del - 2017-18 - Endeligt svar på spørgsmål 60: Spm. om at bekræfte, at visse alkoholsodavand som eksempelvis Summersby godt kan produceres på både øl-, vin- eller spiritusbase, og at der ikke vil være nogen smagsforskel, til skatteministeren
1825339_0002.png
Spørgsmål
Ministeren bedes bekræfte, at visse alkoholsodavand som eksempelvis Summersby godt
kan produceres på både øl-, vin- eller spiritusbase, og at der ikke vil være nogen smagsfor-
skel.
Svar
Det er, så vidt jeg ved, muligt at fremstille filtreret alkohol på baggrund af en øl- eller vin-
base, der er smagsneutral, og som derfor ikke har karakter af det gærede produkt, som det
er fremstillet af.
Det er dog ikke kun basen for det konkrete produkt, der lægges til grund for vurderingen
af, hvorledes det pågældende produkt klassificeres og beskattes. Det er også et spørgsmål
om produktets objektive egenskaber som fx smag, farve og markedsføring mv.
Såfremt en øl- eller vinbaseret alkoholsodavand fremstilles på baggrund af filtreret alko-
hol og ikke har karakter (i form af smag, markedsføring mv.) af enten øl eller vin, vil den
som udgangspunkt blive beskattet som spiritus.
1
Beskatningen vil derfor i sidste ende af-
hænge af en konkret vurdering af det enkelte produkt, og hvorvidt det klassificeres som
øl, vin eller spiritus.
1
Jævnfør SKATs styresignal SKM2012.16.SKAT.
Side 2 af 2