Grønlandsudvalget 2017-18
GRU Alm.del
Offentligt
1814022_0001.png
Den 7. november 2017
Grønlandsudvalget
Christiansborg
1240 København K
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 17 (GRU alm. del) stillet den 12. oktober 2017 efter
ønske fra Aaja Chemnitz Larsen (IA).
Spørgsmål nr. 17
”Vil
ministeren fremadrettet tage initiativ til at inkludere repræsentationen fra Grønland og Færøerne
eksempelvis på World Food Summit eller andre store fødevare-begivenheder
og er ministeren enig i, at der
med det generelle fokus på Arktis i dag kunne ligge et potentiale for hele Rigsfællesskabet i at promovere
arktiske fødevarer i højere grad som en del af den danske fødevarefortælling
blandt andet fordi mange af
disse fødevarer har fokus på bæredygtighed og sundhed?”
Svar
Der kan være et uudnyttet potentiale i at inkludere arktiske fødevarer i den danske fødevarefortælling.
Samtidigt vil jeg dog understrege, at det særlige ved den fælles danske fødevarefortælling ikke er de enkelte
produkter, virksomheder eller regioner, som indgår i samarbejdet. Det særlige ved fortællingen er hele
klyngens samarbejde om fødevarers kvalitet, bæredygtighed og ressourceeffektivitet på tværs af værdikæden.
Jeg henviser i øvrigt til svar på spørgsmål nr. 16 (GRU alm. del)
Esben Lunde Larsen
/
Espen Nordberg
Miljø-
og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216
København K
Tlf. 38 14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk