Det er jo meget rart at blive kaldt op som det første, næsten største, parti.
Det kan vi jo lege lidt.
Men jeg tror, Socialdemokratiet kommer på bagefter.
Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet er et kvalitetstjek og en ajourføring af loven og en tydeliggørelse af retsstillingen på en række områder.
Den her lov skal være til gavn og glæde for både patienter og behandlere.
Der er samlet en række initiativer, og vi kan bakke op om dem alle i Dansk Folkeparti.
Men i Dansk Folkepartis synes vi, at der mangler et par stykker, som jeg vil gøre nærmere rede for.
Netop den her lov skal sikre høj kvalitet og sikkerhed for den enkelte borger.
Dengang vi ændrede Patientombuddet, fik vi lavet en ordning med, at bisiddere kunne være med, når den enkelte patient havde klaget over en behandling i sundhedsvæsenet.
Denne ordning bliver nu permanentgjort.
Det har netop været til glæde for rigtig mange patienter, der ofte føler sig fortvivlede, når de har fået, hvad de mener er en uretfærdig eller fejlagtig behandling, og har svært ved at komme til orde.
Der har det givet rigtig god mening, at man har kunnet have en bisidder med, som har kunnet støtte og sikre, at der var en rigtig god samtale der, hvor man blev behandlet.
I lovforslaget foreslår man også at bemyndige sundhedsministeren til at fastsætte regler om, at praktiserende kiropraktorer kan henvise til diagnostiske undersøgelser på sygehuse til brug for udredning hos en praktiserende kiropraktor.
Samtidig vil man med dette lovforslag også udmønte aftalen med regionerne og kommunerne om, at der skal indføres en ny tilgang til kvalitetsarbejdet i sundhedsvæsenet.
Regeringen er blevet enige med Danske Regioner og KL om at udfase akkreditering efter den danske kvalitetsmodel på offentlige sygehuse og på det præhospitale område.
Man vil samtidig indføre en ny tilgang til kvalitetsområdet, som i højere grad sætter fokus på kvalitetsudvikling frem for kvalitetskontrol og på klare mål og resultater, som skaber værdi for patienten og borgeren.
Det sætter vi rigtig stor pris på at vi gør på det her område, da det er vigtigt at have fokus på patienten og ikke bruge for meget tid på kontrol og statistik.
Men vi kunne godt tænke os, at vi også så på akkreditering i den almene praksis.
Den almene praksis bløder i øjeblikket.
Vi hører det dagligt i medierne:
Der mangler alment praktiserende læger; der er patienter, der ikke kan få en praktiserende læge.
Alligevel har vi et kvalitetsarbejde, der i de fleste praksisser betyder 200 timers arbejde med kvalitetskontrol, som kunne være brugt på patienten.
Jeg vil godt tale med ministeren om, om ikke vi kunne se på at ændre det, sætte det på pause, indtil vi har de læger, der skal til.
200 timer pr.
praksis – det er rigtig meget.
Der er nogle, der er kommet igennem første runde, men de mangler to runder endnu.
Samtidig hører jeg, at man faktisk fra regionernes side gerne vil have endnu en akkrediteringsrunde.
Det vil bare betyde endnu flere timer til kvalitetskontrol, til skrivebordsarbejde, når vi har patienter og borgere, der har brug for timerne.
Så det ønsker jeg at vi drøfter i den her sag.
I Dansk Folkeparti ønsker vi også, at et område mere bliver autoriseret for at sikre sikkerheden for de borgere, som opsøger den her behandling.
Jeg har jo spurgt ind til det tidligere over for ministeren, og jeg har også spurgt, hvad det koster, men det der med prisen har jeg ikke fået svar på.
Men jeg ved også, at man ude i områderne er villige til at betale for, hvad det vil koste, hvis osteopater kan blive autoriseret.
Osteopati er en manuel profession.
Den er anerkendt og autoriseret i otte europæiske lande, herunder England, Frankrig, Finland, Island og Schweiz.
De fleste osteopater har enten læst osteopati på deltid over 5 år, forudsat at de er fysioterapeuter, eller også har de læst osteopati som en fuldtidsuddannelse i lande, hvor osteopati allerede er anerkendt og autoriseret.
Vi har bare ikke autoriseret osteopaterne herhjemme i Danmark.
Nu synes jeg, vi er inde i en rigtig god gænge, hvor vi for lidt siden ændrede det, så fysioterapeuter og body-sds'er fik rettigheder til at manipulere led.
Vi har sikret, at autoriserede sundhedspersoner kan blive RAB-godkendt.
Vi har også med det her lovforslag nu sikret, at kiropraktorer kan bestille billeddiagnostik.
Så synes jeg, vi mangler, at vi kan autorisere osteopater, så vi sikrer, at de patienter, der besøger en osteopat, går til en, der har uddannelsen med sig.
Så det er noget, jeg vil drøfte i udvalget og med ministeren, og jeg håber på, det er noget, vi kan se på.
Mange tak.