Mange tak for det, formand.
I Dansk Folkeparti støtter vi et udvidet og supplerende internationalt samarbejde om at inddrive børnebidrag og om forældrenes pligt til at forsørge deres børn.
Forældreansvar er noget, der vejer tungt hos os i Dansk Folkeparti.
Vi finder det positivt, at der nu kan laves et bedre samarbejde med det her forslag.
Når man sætter et barn i verden, når man er en del af det, er man også en del af det efterfølgende ansvar, herunder også et økonomisk ansvar.
Den del må man også tage på sig.
Naturligvis skal man overveje det, når der er tale om at udveksle personlige oplysninger som den betalingsskyldiges adresse og økonomiske forhold, men i det her tilfælde må barnets tarv veje tungest.
Vi er dog mindre begejstrede over, at man i Danmark kan blive tvunget til at tage en sag, og som det ser ud nu, har man ikke rigtig mulighed for at afvise det.
Der er godt nok nævnt nogle undtagelser som grundlæggende retsprincipper, altså at det ikke må stride mod gældende retsprincipper i Danmark.
Men der står nævnt, at det er et snævert område.
Man kan godt læse det sådan, at der ikke er mulighed for at afvise nogen sager.
Derfor vil vi gerne bede ministeren om at bekræfte eller afkræfte, om det er en mulighed at afvise en sag.
At bidraget kan blive højere, end det er i Danmark, er ikke noget, vi klapper så meget i hænderne over.
Spørgsmålet er så, om det er en tænkt situation, eller om der reelt er lande, der har højere bidrag, end vi har i Danmark.
Derfor synes vi, det kunne være rart at vide, om det faktisk er en reel risiko.
Domstolsstyrelsen påpeger i deres høringssvar, at der må antages at komme en øget tilgang af sager ved retterne, men på baggrund af antallet af sager må det være et begrænset antal.
Vi foreslår, at man muligvis evaluerer det her og giver en opfølgning på, om der har været en markant stigning i antallet af sager efter et stykke tid, og så kan vi jo overveje, hvad der eventuelt skal gøres, hvis det er tilfældet.
Med de ord kan vi tiltræde indstillingen.