Tak for det, og jeg skal gøre det kort, nu når der er så mange samlet.
Grunden til, at jeg går herop, er, at vi egentlig sagde nej tak til Retssikkerhedspakke II af flere forskellige årsager.
Den ene af dem var, at vi ikke oplevede, at der var vilje til at investere i SKAT på en måde, som vi syntes var legitim, når man gik ud og lavede en pakke, der hed Retssikkerhedspakke II.
Vi syntes, at man symptombehandlede her uden egentlig at tage fat i det reelle onde, altså den manglende investering i SKAT.
Nu er regeringen gået ind og har lavet en ambitiøs investering i SKAT.
Den er i Alternativets øjne ikke ambitiøs nok, men dog må man sige, at den er et rigtig godt skridt på vejen.
Derfor er vi også langt mere positive over for de udmøntninger, der er i det her lovforslag, af Retssikkerhedspakke II.
Det, der har været mest polemik om fra vores side – og grunden til, at vi har skubbet det – var den her godtgørelse, altså godtgørelsen på 100 pct.
også over for selskaber og fonde.
Den har vi egentlig hele tiden sagt i Alternativet at vi var for.
Der skal være retssikkerhed for alle parter i det danske samfund.
Nogle vil så kunne sige, at det her måske er et oplæg til, at der er nogle, der kan afsøge grænserne i skattelovgivningen, og at nogle af de store selskaber så måske kan gå ind og spekulere i at teste det og gøre det, uden at de skal betale for det.
Men den kan man også vende rundt.
Der har også været eksempler på, at SKAT har været lidt for aggressive i deres testning af forholdene i virksomhederne.
Så vi vælger at vise tillid til de virksomheder og fonde, der kan gøre brug af det her, og samtidig vil vi også sige, at den tillid altså er nødvendig, for at vi kan få et andet blik på SKAT fremover, hvor vi ikke ser SKAT som en modpart, men som en medspiller.
Det er jo os her i Folketinget, der definerer, hvad SKAT skal gøre.
Så den her håndsrækning til selskaber og fonde tjener i den grad til, at vi igen kan have, at alle ser på SKAT med tillid.