Tak for det.
Jeg vil gerne starte med at sige mange tak for debatten.
Jeg synes, at den har været rigtig god, og hvis man tager de rigtig mange ordførere, som har talt for forslaget, kan man stort set, hvis man tager alle de ord, at de har sagt, stille dem i række og sige, at det mener Enhedslisten også.
Uden at gentage dem alle sammen vil jeg sige, at det sådan set er det, der er essensen i det her.
Blasfemibestemmelsen er, som også flere har sagt, et levn fra fortiden.
Det er en indskrænkning af ytringsfriheden.
Man kan sige, at den er unødvendig, den er i hvert fald ikke rimelig i forhold til ytringsfriheden, og den giver religioner og trossamfund og guder, om man vil, en ekstra ret, man kan sige en fortrinsstilling, og det er jo på tide at gøre noget ved det, og det har det været længe.
Det er ikke sådan, at det her er noget, Enhedslisten har fundet på her i dette forår.
Det har været Enhedslistens politik altid, og det ved I selvfølgelig også godt.
Men jeg vil alligevel sige tak til de enkelte ordførere.
Først vil jeg starte med dem, som klart har markeret, at de vil stemme for forslaget.
Det er tak til Dansk Folkeparti.
Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti så klart siger, at de vil stemme for.
Vi har en uenighed med Dansk Folkeparti, og det blev også markeret af hr.
Peter Kofod Poulsen, i forhold til racismeparagraffen, for der har vi en diskrepans, men det ændrer ikke ved, at vi er meget glade for Dansk Folkepartis støtte til det her forslag.
Vi vil også gerne sige mange tak til Radikale Venstre for deres meget klare standpunkt, og fru Zenia Stampe sagde også, at det var noget, som de i Radikale Venstre havde ændret synspunkt på, og det er jo dejligt, at der har været den politiske bevægelse.
Jeg også gerne sige tak til fru Lisbeth Bech Poulsen.
Det er også rigtig dejligt, at der har været den bevægelse politisk både på vores fløj og også i det hele taget politisk hen over midten i dansk politik.
Det her er jo en sag, og det kan man også høre på indlæggene, hvor man sådan set på begge sider, altså over hele Folketinget, har en tilgang.
Jeg vil også gerne benytte lejligheden til, selv om de er lidt låst i Liberal Alliance og måske også i Konservative, at sige tak for deres indlæg og deres klare markering af, hvor de står, og også sidst hr.
Naser Khader med en meget klar markering af, hvor de partier står.
Det er så måske lidt trist, kan man sige, at det faktisk tegner til, at der kunne være et flertal allerede nu for at afskaffe den paragraf.
Vi afventer lige en urafstemning i Alternativet.
Det er meget spændende, og jeg glæder mig til at høre, hvordan det går.
Man kan sige, at det også er en god måde at iscenesætte sig selv på som parti.
Men det er rigtig godt, det er rigtig godt gået, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af jeres afstemning på fredag kl.
16.00.
Det skal jeg nok følge med i.
Det er sådan, at hvis Alternativet ender med at støtte en ophævelse af § 140 i straffeloven, er der rent faktisk flertal, et markeret politisk flertal i Folketinget, der går ind for at afskaffe den, selv om Socialdemokratiet og selv om Venstre er lidt fodslæbende.
Socialdemokratiet er ikke kun lidt fodslæbende.
De har stået fast på den forkerte politik altid, efter fru Trine Bramsens udsagn.
Men dog vil jeg så sige, at Venstres ordfører trods alt var mere opblødt i sin tilgang til det.
Jeg hørte næsten, og sådan tolker jeg også justitsministerens indlæg, at hvis den her paragraf ikke havde været der, ville regeringen ikke have foreslået den.
Deri ligger jo sådan set en banal erkendelse af, at regeringen, hvis ellers justitsministeren i den her sammenhæng – det tror jeg han gør – taler på regeringens vegne, sådan set er enig i, at det her er en paragraf, der hører fortiden til.
Det er ikke noget, man sådan set vil gå efter at opretholde.
Hvis jeg så også ligesom tager Venstre til indtægt for den del, hører jeg også i Venstres indlæg for og imod og tvivlens nådegave og den slags ting, at Venstre sådan set også er i bevægelse i det her spørgsmål om afskaffelse af blasfemiparagraffen.
Men samlet set vil jeg gerne sige tak.
Det har været en rigtig god debat, synes jeg, og jeg behøver sådan set ikke gentage alle synspunkter for og imod den her paragraf.
De er blevet sagt allerede mange gange i forskellige sammenhænge, og alle de argumenter vil jeg sådan set bare sige også er hovedessensen i det, som Enhedslisten har foreslået, og derfor håber jeg, at vi kan nå frem til, at det her lovforslag rent faktisk bliver færdigbehandlet her i foråret, og at det også bliver vedtaget.
Jeg håber, at Liberal Alliance, Konservative og Venstre finder ud af, at der ikke er nogen grund til at vente mange måneder.
Hvis det er sådan, at der skal laves en undersøgelse, sådan som justitsministeren er inde på, er det jo noget, der kan foretages inden for de næste 14 dage eller 3 uger.
Det behøver man ikke bruge flere måneder til.
Så det kan godt nås allerede her inden sommerferien, hvis det er sådan, at man har lidt drive.
Så med det vil jeg sige tak for debatten.