Tak.
På trods af at man efterhånden har siddet her i snart 6 år, er man ikke helt bekendt med alle procedurer.
Jeg tager ordet, fordi vi i betænkningen har lovet at redegøre for vores stillingtagen til den ene del af det lovforslag, som nu er blevet delt, og det er den del, som kommer til at hedde L 141 A, som indeholder en hel række elementer.
Det er jo også derfor, det er delt.
Man står nogle gange i den situation, at der er ting, man godt kan lide, og ting, man ikke kan lide, og så skal man jo veje dem op mod hinanden.
Det er den situation, vi står i her.
Vi kan godt lide, at Vejdirektoratet får mulighed for at overtage parkeringskontrollen på statsvejnettet, ikke mindst med henblik på at kunne sætte ind på rastepladser, hvor vi i dag ser både langtidsparkering, jeg vil nærmest sige campering, og overnatning for en mængde østchauffører, som ligger og venter på ordrer, og som ikke har noget at køre med.
Det er en uholdbar situation, der er opstået på en række rastepladser.
Det skulle kunne løses, hvis ellers Vejdirektoratet gør en indsats.
Nu får de muligheden.
Vi kan også godt lide den del af forslaget, der handler om tidsbegrænset parkering, mest fordi det er en modernisering af reglerne.
Det er et spørgsmål om teknologisk udvikling.
Man kan i dag godt bruge andre midler end bare den traditionelle p-skive, selv om den dog er nem at anvende.
Det kan vi godt lide.
Vi kan ikke så godt lide, at ministeren lægger op til at gøre det rigtig, rigtig vanskeligt at indføre bilfrie zoner, ganske vist kun når vi snakker om private fællesveje.
Det er vi ikke så glade for.
Vi synes faktisk, at det er en god idé, og en del kommuner har jo arbejdet med ideen, og det synes vi de skal have lov til.
Der er ingen grund til at lægge yderligere hindringer i vejen for, at det kan lade sig gøre.
Vi er heller ikke begejstrede for forslaget om at ophæve forbuddet mod at parkere i yderrabatten, og der henviser vi selvfølgelig til høringssvarene, som er kommet fra de store kommuner, altså København og Århus.
Men vi medgiver, at der i svarene fra ministeriet, vi nu har fået hen over weekenden – og det er jo noget af det, vi har ventet på, og det er derfor, vi redegør for det nu – trods alt i forhold til vores standpunkt er en vis opblødning eller i hvert fald en tydeliggørelse af, hvad det er, man vil med det her.
Derfor ender vi med, når vi vejer de forskellige elementer op mod hinanden, at vælge at stemme gult til lovforslag L 141 A.