Tak for det.
Tak til ministeren, og tak til ordførerne for bemærkningerne.
Særlig tak til den socialdemokratiske ordfører, der jo har valgt at støtte vores forslag.
Det er vi glade for.
Vores fængselsbetjente og øvrige ansatte i kriminalforsorgen gør hver dag et meget stort og vigtigt arbejde i vores fængsler og arresthuse, og de er samtidig under et gevaldigt pres for tiden.
En af de mange opgaver, som vores medarbejdere har, er at indberette adfærd, der kan tyde på, at en indsat er i færd med at blive radikaliseret.
Disse indberetninger er af meget stor vigtighed, for det er vigtigt for de myndigheder, der skal holde os alle sammen sikre, at der selvfølgelig indsendes information om folk, der er på et helt galt spor.
Men det er ikke omkostningsfrit at indberette.
Nogle indsatte vil sikkert være vrede over, at de bliver indberettet, og hvis man som person kan finde frem til, hvem det er, der har indberettet en, ja, så kan det jo medføre fare for netop personen, der har indberettet.
Det kan få klare konsekvenser, f.eks.
de klare konsekvenser, at vores ansatte måske stopper med at komme med de her indberetninger.
Jeg vil være utrolig ked af, hvis det sker.
For det kan jo få følger for os alle sammen, hvis folk, der er radikaliserede, ikke spottes i tide af de myndigheder, der er ansvarlige.
Jeg synes, vi har en fælles forpligtelse til at sørge for, at det bliver sværere og gerne helt umuligt at finde frem til netop den person, der har indberettet.
Med beslutningsforslaget her foreslår Dansk Folkeparti, at man som indsat alene skal kunne få viden om, hvilken institution man er indberettet af, men altså ikke så meget som et eneste halmstrå at holde fast i, hvis man vil finde frem til personen, der har indberettet.
Forslaget har til hensigt at passe bedre på vores ansatte, men også at sende et meget klart signal til vores ansatte om, at vi er taknemlige over, at de har lyst til at indberette tilfælde af radikalisering i kriminalforsorgens institutioner.
Men det er også vigtigt for mig at understrege, at der helt generelt er brug for et løft til kriminalforsorgen.
Jeg vil ikke stå her og påstå over for nogen, at det her forslag kan løse alle de problemer, man står med i kriminalforsorgen.
Derfor vil jeg egentlig bruge den sidste del af min taletid på bare at sige, at vi i Dansk Folkeparti glæder os over, at vi snart skal i gang med at forhandle en ny flerårsaftale på plads for Kriminalforsorgen.
Vi var ikke med i den sidste flerårsaftale, men det er min forhåbning, at vi kommer med i den næste.
Det, vi helt klart vil have gjort noget ved, er bemandingen i vores fængsler og arresthuse, altså at der skal være fængselsbetjente nok – et betydeligt løft.
Vi er nødt til at sikre, at vores ansatte altid har hjælp og en kollega tæt på, både på grund af sikkerhed, men også på grund af muligheden for faglig sparring.
Vi er nødt til at gøre noget drastisk ved sygefraværet.
Så der er nogle oplagte ressourcespørgsmål, vi skal have kigget på snarest.
Det glæder vi os til.
For det siger sig selv, at vi selvfølgelig skal have givet det her område et væsentligt løft.
Tak for ordet.