Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17
SUU Alm.del
Offentligt
1775351_0001.png
Holbergsgade 6
DK-1057 København K
T +45 7226 9000
F +45 7226 9001
M [email protected]
W sum.dk
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg
Dato: 03-07-2017
Enhed: AELSAM
Sagsbeh.: DEPSLH
Sagsnr.: 1704861
Dok. nr.: 394697
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har den 14. juni stillet følgende spørgsmål nr.
977 (Alm. del) til ældreministeren, som hermed besvares.
Spørgsmål nr. 977:
”I
forlængelse af samråd med ældreministeren den 6. juni 2017 vedr. køkkenpuljen til
at forbedre og forny køkkener på plejehjem, jf. samrådsspm. DP, bedes ministeren
oplyse, om de enkelte kommuner har eller forventes at ansætte særligt personale til
at håndtere, at beboer på plejehjem kan deltage i madlavning m.v. i de renoverede
eller etablerede køkkener, herunder sikre at de gældende regler iagttages, f.eks. i for-
hold til de nødvendige hygiejneforhold og sikkerhedsmæssige forhold. Ministeren be-
des endvidere oplyse, hvilke(n) uddannelsesmæssige baggrund, personalet har eller
forventes at have”.
Svar:
Sundheds- og Ældreministeriet har som bekendt udmøntet køkkenpuljen således, at
alle 425 mio. kr. nu vil blive brugt til at bygge eller renovere næsten 800 køkkener på
plejecentre i hele landet. Ved at dække anlægsudgifter i forbindelse med etablering
og renovering af køkkener har puljen væsentligt styrket de enkelte kommuners mu-
lighed for at flytte maden tættere på de ældre.
Puljen understøtter således de løsninger og visioner, der er udarbejdet og besluttet
lokalt, og som fortsat helt og holdent er kommunernes ansvar, herunder tilrettelæg-
gelsen af opgaveløsningen med forskellige personaletyper. Derfor har kommunerne
heller ikke skullet inkludere oplysninger om disse forhold i deres ansøgninger.
Hvad angår reglerne for at lade beboere deltage i køkkenarbejdet, kan jeg henvise til
mit svar på spørgsmål 974.
Med venlig hilsen
Thyra Frank
/
Signe Lind Hansen