Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2017-5846
Den 13-06-2017
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 787 (MOF alm. del) stillet den 30. maj 2017
efter ønske fra Simon Kollerup (S).
Spørgsmål nr. 787
”Mener
ministeren, at det fortsat bør være muligt at aflive kvæg på marken jf. Politiken, 12.5.2017
(http://politiken.dk/forbrugogliv/art5949322/Tusindvis-afkv%C3%A6g-svin-og-lam-skydes-
p%C3%A5-marken)?”
Svar
Udgangspunktet i fællesskabslovgivningen er, at alle dyr slagtes på et slagteri, og at det kun er dyr,
som på grund af opstået skade ikke kan transporteres til slagteriet, som kan nødslagtes på bedriften.
I Danmark er det praksis, at også vildtlevende dyr, som ikke er vant til at blive håndteret af mennesker,
og hobbydyr, som ejeren grundet sin følelsesmæssige tilknytning ikke ønsker transporteret til slagteri-
et, kan slagtes udenfor slagteriet.
Reglerne for slagtning på mark håndteres således pragmatisk.
Esben Lunde Larsen
/
Hanne Larsen
Miljø- og Fødevareministeriet
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
•
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
•
•
www.mfvm.dk