Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17
MOF Alm.del
Offentligt
1759018_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 18. maj 2017
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 693 (MOF alm. del) stillet den 27. april 2017
efter ønske fra Simon Kollerup (S).
Spørgsmål nr. 693
”Ministeren
bedes fremlægge, hvilke initiativer, der kan sættes iværk over for denne voldsomme
udvikling, jf.
https://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen-med-sporten/tv-avisen-med-sporten-tv/tv-avisen-med-
sporten-2017-04-20#!/”.
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser, at de følger udviklingen, og at de
initiativer, som er aftalt med forligskredsen i Fødevareforlig 3 af 16. april 2015, er tilstrækkelige til at
håndtere kontrollen med fødevarevirksomheder i Danmark.
Fødevarestyrelsen arbejder løbende på at tilrettelægge kontrolindsatsen således, at kontrollen
gennemføres dér, hvor risikoen og behovet er størst. Senest har Rigsrevisionen vurderet, at
Fødevarestyrelsen udvælger virksomheder til fødevarekontrol på baggrund af en samlet, systematisk
og dokumenteret risikovurdering.
Det er med Fødevareforlig 3 bl.a. aftalt at øge anvendelsen af målrettet og dybdegående kontrol fra
januar 2017. Udover den almindelige basiskontrol skal Fødevarestyrelsen anvende de 13.300
prioriterede kontroller samt kampagnekontroller på særlige typer af virksomheder, eller hvis der er
konkrete emner i lovgivningen, som kræver et særligt fokus. Disse initiativer gør det muligt for
Fødevarestyrelsen at iværksætte yderligere kontrol i de virksomheder, som har svært ved at forstå og
efterleve reglerne.
Dertil kommer, at Fødevarestyrelsen gennemfører et opfølgende gebyrbelagt kontrolbesøg i
virksomheder, som har fået anmærkninger på kontrollen. Det betyder, at der følges op over for de
virksomheder, som gentagne gange ikke overholder reglerne.
Det er endvidere værd at nævne, at en evaluering af sanktionspraksis i fødevarekontrollen
konkluderer, at kontrollen generelt er velfungerende og ensartet i praksis, og at der ikke bliver
sanktioneret strengere end nødvendigt.
Derudover arbejdes der løbende på at gøre kontrollen dialogbaseret med fokus på vejledning, for på
den måde at understøtte de virksomheder, som har viljen til at følge reglerne. Dette element indgår
også i arbejdet med at udvikle en fælles kontrolstrategi i Miljø- og fødevareministeriet.
Esben Lunde Larsen
/
Hanne Larsen
Miljø-
og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216
København K
Tlf. 38 14
21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk