Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 9. september 2017
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1068 (MOF alm. del) stillet den 24. august
2017 efter ønske fra Trine Torp (SF).
Spørgsmål nr. 1068:
”Har
Fødevarestyrelsen inddraget den allerede eksisterende koncentration i menneskekroppen af
fipronil og deres metabolitter i risikovurderingen og konklusionen i styrelsens pressemeddelelse af 10.
”Kan ministeren
august 2017?”
15, 2. samling)?”
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser:
”Da
Fødevarestyrelsen udtalte sig om de sundhedsmæssige risici ved fund af fipronil i æg, var viden
baseret på en notifikation fra EU Kommissionen og fra udtalelser fra DTU Fødevareinstituttet.
”Tidsforbruget til afholdelse
aktuelle koncentrationer og konkluderer, at der ikke er sundhedsmæssige
Når DTU vurderer risici ved
af en nyjægerjagt v
erfaringstal for tidsforbruget til
produkter, vil en risikovurdering altid tage højde for et eventuelt
risici ved indtagelse af æg eller
de tidligere såkaldte ’uddannelsesjagter’ for nye
eksisterende niveau i befolkningen.
Efterfølgende har DTU redegjort for, at det vurderes, at koncentrationen af fipronil og dets
metabolitter i kroppens væv og organer er meget lav, hvis overhovedet eksisterende.”
der opkræves ved udstedelse og fornyelse af jagttegn.”
Esben Lunde Larsen
/
Hanne Larsen
/
Miljø- og Fødevareministeriet
•
Slotsholmsgade 12
•
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
•
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
•
•
www.mfvm.dk